ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τουρκία: Eισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 224 ατόμων ύποπτων για τρομοκρατία

Τουρκία: Eισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 224 ατόμων ύποπτων για τρομοκρατία

Εισαγγελείς στην Τουρκία εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος 224 ατόμων ύποπτων για σχέσεις με δύο διαφορετικές οργανώσεις, τις οποίες η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί τρομοκρατικές.

Συνολικά 115 από τους υπόπτους έχουν ήδη συλληφθεί σε όλη την Τουρκία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προσθέτοντας ότι 54 από τους συλληφθέντες είναι ύποπτοι για σχέσεις με την ακροαριστερή οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο (DHKP/C).

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις, μετέδωσε το Ανατολή, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Το DHKP/C πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στην Τουρκία το 2013 και το 2015.

Υπεύθυνος ο Γκιουλέν, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση

Άλλοι 61 από τους συλληφθέντες, σύμφωνα πάντα με το Anadolu, είχαν σχέσεις με τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ. Οι ύποπτοι αυτοί κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι διείσδυσαν στο αρχηγείο της Τουρκικής Χωροφυλακής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί πως ο Γκιουλέν είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό της αποτυχημένης απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016 εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ο ίδιος ο Γκιουλέν αρνείται τις κατηγορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.