ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο θα ονομάζεται «Αλπ Αρσλάν» – Ο Οθωμανός νικητής του Ματζικέρτ

Το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο θα ονομάζεται «Αλπ Αρσλάν» – Ο Οθωμανός νικητής του Ματζικέρτ

Πριν από λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία απέκτησε τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο και σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak και μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτό θα έχει την ονομασία «Αλπ Αρσλάν», ενώ ακόμα έγινε γνωστό ότι η παράδοσή του αναμένεται να γίνει στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ο Αλπ Αρσλάν ήταν ο δεύτερος στη διαδοχή Σουλτάνος της Μεγάλης Σελτζουκικής Αυτοκρατορίας ο οποίος επέκτεινε σημαντικά την αυτοκρατορία του και την ισχύ του με μεγάλες νίκες απέναντι στους αντιπάλους του. Με την νίκη του Μαντζικέρτ απέναντι στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία το 1071 κατοχύρωσε την κυριαρχία του στην Ανατολή. Οι νίκες του του έδωσαν τον τίτλο του «Αλπ Αρσλάν» που μεταφράζεται «ηρωικό λιοντάρι».

Σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ το υπερσύγχρονο πλοίο έβδομης γενιάς είναι ικανό να «τρυπήσει» έως και 12.200 μέτρα. Το πλοίο, που έχει πλήρωμα 200 ατόμων, μπορεί να μείνει σταθερό ακόμα και σε κύμα ύψους 7,3 μέτρων. Έχει μήκος 238 μέτρα, πλάτος 41,7 μέτρα και βάθος 18,9 μέτρα. Οι δύο πύργοι ύψους 65 μέτρων του πλοίου έχουν ανυψωτική ικανότητα 1.750 τόνων.

Η Τουρκία έχει συμπεριλάβει το 4ο πλοίο γεωτρήσεων στον στόλο της μετά το Φατίχ, το Γιαβούζ και το Κανουνί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στη συνεδρίαση της ομάδας AKP, την προηγούμενη μέρα, είπε ότι «προσθέσαμε το τέταρτο πλοίο μας στον στόλο γεώτρησης. Επιπλέον, αυτό το πλοίο, σε αντίθεση με τα άλλα, είναι η έβδομη γενιά, το πιο σύγχρονο, εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι ένα ολοκαίνουργιο πλοίο που θα χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.