ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Toυρκία: Δοκιμή πυραύλου-φονέα των LEO2HEL

Toυρκία: Δοκιμή πυραύλου-φονέα των LEO2HEL

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει “απογειωθεί” εδώ και χρόνια και πλέον παράγει συστήματα υψηλής τεχνολογίας που αντικαθιστούν τα περισσότερα δυτικά στο οπλοστάσιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ενώ πετυχαίνουν και μεγάλες εξαγωγικές επιτυχίες.

Αυτή την φορά ήταν η σειρά του μακρού βεληνεκούς κατευθυνόμενο αντιαρματικό βλήμα Mizrak-U της Roketsan το οποίο πραγματοποίησε με επιτυχία βολή από επιθετικό ελικόπτερο ΑΗ-1Ζ σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε το τουρκικό υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας (SSM).

Το διαμέτρου 160 χλστ. και βάρους 37,5 κιλών βλήμα, έχει μέγιστο βεληνεκές 8.000 μέτρα (και ελάχιστο 500 μέτρα) και κατά την εν λόγω πρώτη δοκιμαστική βολή σε πραγματικές συνθήκες επέτυχε τον στόχο σε απόσταση 3.500 μέτρων.

Το Mizrak-U, που διαθέτει δύο κατά σειρά (tandem) πυροκεφαλές από εκρηκτική ύλη αναίσθητη σε εκρήξεις εκ συμπαθείας και μπορεί να εξοπλιστεί είτε με εντοπιστή υπέρυθρης απεικόνισης (IIR: Imaging Infrared Seeker) είτε με λέιζερ, έχει δυνατότητα εγκλωβισμού του στόχου πριν ή μετά την εκτόξευση (lock on before / after launch) αλλά και ανανέωσης δεδομένων του στόχου μέσω της ζεύξης δεδομένων που διαθέτει.

Έχει αναπτυχθεί κυρίως ως αντιαρματικό βλήμα με δυνατότητα διάτρησης του θώρακα των ελληνικών LEO2HEL που θεωρούνται τα καλύτερα προστατευμένα άρματα της Ευρώπης σήμερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου του SSM η παραγωγή σειράς του Mizrak-U θα αρχίσει το 2015.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.