ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρίσεις στην Τουρκία: Ποιος είναι ο νέος διοικητής της Στρατιάς Αιγαίου

Κρίσεις στην Τουρκία: Ποιος είναι ο νέος διοικητής της Στρατιάς Αιγαίου

Κατά τη διάρκεια τoυ Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Τουρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν, ελήφθησαν αποφάσεις για τους Στρατηγούς, Πτεράρχους, Ναυάρχους και Συνταγματάρχες που επρόκειτο να προαχθούν και προήχθησαν.

Οι εργασίες έληξαν χθες, στο τέλος της 2ης μέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά καθώς η Σύνοδος αυτή είναι πάντα διάρκειας τριών ημερών και οι αποφάσεις κανονικά έπρεπε να ληφθούν στο τέλος της 3ης μέρας, δηλαδή σήμερα.

Ο Διοικητής της Στρατιάς Αιγαίου, στρατηγός Αμπντουλλάχ Ατάϊ διορίστηκε Διοικητής της Στρατοχωροφυλακής και αποστρατεύτηκε ο προηγούμενος Διοικητής της Στρατοχωροφυλακής στρατηγός Σερβέτ Γιορούκ.

Στη θέση του Διοικητή της Στρατιάς Αιγαίου Αμπντουλλάχ Ατάϊ διορίστηκε ο Διοικητής της Β΄ Στρατιάς Γκαλίπ Μεντί και στη θέση του Μεντί, ως Διοικητής της Β΄ Στρατιάς, διορίστηκε ο Αντιστράτηγος Αντέμ Κουντουτί.

Συνολικά 37 ανώτατοι αξιωματικοί προήχθησαν σε ανώτερο βαθμό κάτι το οποίο θα ισχύσει από τις 30 Αυγούστου 2014. Επίσης, προήχθησαν 51 Συνταγματάρχες σε ανώτατους βαθμους  Ανακοινώθηκε επίσης ότι παρατάθηκε η θητεία 34 Στρατηγών, πτεράρχων και Ναυάρχων για ένα χρόνο.

Πέραν των προαναφερθεντων αλλαγών, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Δόγματος, Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ, διορίστηκε στη θέση του Διοικητή της Α΄ Στρατιάς, ενώ ο Διοικητής του 9ου Σώματος Στρατού Κιαμίλ Μπάσογλου, διορίστηκε Διοικητής στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δόγματος (EDOK).

Ο Διοικητής του 7ου Σώματος Στρατού Αμπντουλλάχ Ρετζέπ διορίστηκε Διοικητής της Ακαδημίας Πολέμου.

Ο Διοικητής των Πρώτων Αεροπορικών Δυνάμεων Αντιπτέραρχος Αμπιντίν Ουνάλ, διορίστηκε Διοικητής στις Αεροπορικές Δυνάμεις και Διοικητής Αεροπορικής Άμυνας.

Επίσης 41 Στρατηγοί, Πτέραρχοι και Νάυαρχοι που συμπλήρωσαν το χρόνο αναμονής βαθμού θα αποστρατευτούν στις 30 Αυγούστου ενώ δύο Στρατηγοί, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, θα αποστρατευτούν την 1 Σεπτεμβρίου 2014.

Σημειώνεται ότι 12 Στρατηγοί, Πτέραρχοι και Νάυαρχοι, για τους οποίους ελήφθη απόφαση να δικαστούν και πάλι στο πλαίσιο της δίκης «Βαριοπούλα» και συμπληρώθηκε το χρονικό περιθώριο αναμονής βαθμού είναι μεταξύ αυτών που αποστρατεύονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.