ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τους προγόνους του Ούννους, Μογγόλους κλπ. επιστράτευσε ο “Σουλτάνος” Ερντογάν για να υποδεχθεί ξένους πολιτικούς! [εικόνες]

Τους προγόνους του Ούννους, Μογγόλους κλπ. επιστράτευσε ο “Σουλτάνος” Ερντογάν για να υποδεχθεί ξένους πολιτικούς! [εικόνες]

Σήμερα Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, υποδεχόμενος τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε να δείξει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο πώς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, ποια είναι η άποψη που έχει για την χώρα του αλλά και πόσο μπορεί να προχωρήσει την ιδέα του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού. 

Δεκαέξι άνδρες ντυμένοι με πολεμικές στολές που παρέπεμπαν στην εξέλιξη του τουρκικού λαού, από τους Σελτζούκους, τους Ογούζους και τους Οθωμανούς, με προφανή σκοπό να προβάλει την ιστορία της χώρας του θυμίζοντας ότι η Τουρκία δεν είναι σημέρα τυχαία μεταξύ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη αφού ιστορικά αντλεί τη δύναμή της από μια τεράστια αυτοκρατορία.

Οι φωτογραφίες είναι απλώς αποκαλυπτικές. Προφανώς δείχνουν τη μεγαλομανία και την πρόθεση του Ερντογάν να εγκαθιδρύσει μια σύγχρονη αυτοκρατορία, αυτή των νέων οθωμανών. Πίσω από τις εικόνες όμως διαφαίνεται και μια λουδοβίκεια τάση του Ερντογάν να επιδεικνύει την εξουσία του.

Κι αυτό δεν το κάνει μόνο από το αχανές Λευκό Παλάτι των 40.000 τετραγωνικών μέτρων με τα 1.000 δωμάτια και τα 170.000 τετραγωνικά μέτρα κήπων και εξωτερικών εγκαταστάσεων, κυρίως όμως προβάλλοντας την ιστορία της χώρας του, ολισθαίνοντας σε κιτς συμπεριφορές. 

Για την ιστορία, στη σημερινή μεγαλόπρεπη τελετή ο Ερντογάν υποδέχθηκε τον Παλαιστινίο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δέχθηκε τον κ. Αμπάς στο Λευκό Παλάτι που κατασκεύασε ως προεδρικό Μέγαρο με 16 άνδρες ντυμένους με πολεμικές στολές, θέλοντας να δείξει την ιστορική και πολιτισμική συνέχεια του τουρκικού έθνους.   

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.