Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της τουρκικής  Εθνοσυνέλευσης Σαντίκ Γιακούτ, συμμετέχει στη Σύνοδο των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης( για ποιόν λόγο δεν είναι κατανοητό), που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, την Ρώμη, αναφέρει η τουρκική τηλεόραση TRT.

Ο Γιακούτ λοιπόν στην ομιλία που εκφώνησε την πρώτη ημέρα της συνόδου αφού σημείωσε ότι η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ σημαντικές δοκιμασίες, τόνισε πως «οι ξενοφοβικές, αντι-μεταναστατευτικές ρητορικές που στηρίζουν τον ακραίο εξτρεμισμό!!!!! ενισχύονται σε όλη την επικράτεια της Ευρώπης. 

Αφού τόνισε ότι οι μουσουλμανικές κοινότητες που ζουν στην Ευρώπη νιώθουν συχνά τον εαυτό τους απομονωμένο, ο Τούρκος πολιτικός έριξε «την βόμβα του» : «ο αβάσιμος φόβος προς τους Μουσουλμάνους και η αρνητική περιγραφή του Ισλάμ που προωθούν ορισμένες ομάδες στην Ευρώπη, μεγαλώνουν ακόμη περισσότερα το πρόβλημα και απειλούν την ομόνοια και το συναίσθημα συμβίωσης των κοινωνιών». 

Δηλαδή σύμφωνα με τον Τούρκο πολιτικό πρέπει οι ευρωπαϊκές κοινωνίες να « ανέχονται» μέχρι σημείου ανοησίας την παραβατική συμπεριφορά των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών  , τις προσβολές , τις ύβρεις, κά. 

Τονίζοντας ότι το θέμα της ξενοφοβίας στην Ευρώπη έχει πρώτη προτεραιότητα για την Τουρκία, ο Γιακούτ  συνέχισε δηλώνοντας  τα εξής: «οι Τούρκοι αποτελούν ένα μεγάλο μέρος των Μουσουλμάνων στην πλειοψηφία των χωρών της Δυτικής Ευρώπης. Επομένως ο κύριος στόχος του αντι-ισλαμισμού και των επιθέσεων που προκαλούνται είναι οι Τούρκοι αυτοί». 

«Η προσμονή μας από τους Ευρωπαίους φίλους μας είναι να μην δώσουν ευκαιρία στον λαϊκισμό και αντί των βραχυπρόθεσμων ρητορικών να υιοθετήσουν μια στάση με στόχο το κοινό μέλλον των λαών μας. Ωστόσο και το Ισλάμ και οι Μουσουλμάνοι θα είναι μόνιμοι στην Ευρώπη» είπε ο Γιακούτ. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr