«Αφού οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης απέτυχαν, πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση στη βούληση του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν

Υπέρ νέας προσφυγής στις κάλπες εκφράστηκε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή κάποιων από τα τέσσερα επικρατέστερα κόμματα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

«Αφού οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης απέτυχαν, πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση στη βούληση του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση.

Την Τρίτη (18/8) ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επέστρεψε επισήμως την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που είχε λάβει τον Ιούλιο από τον Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε η προεδρία μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο προεδρικό μέγαρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παράδοση της εντολής από τον Νταβούτογλου ήταν μια αναμενόμενη ενέργεια καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του εθνικιστικού MHP κατέρρευσαν την περασμένη Δευτέρα.