ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Τουρκία: Σύλληψη λοχία της στρατοχωροφυλακής- Αποκάλεσε τον Μ.Κεμάλ «ελευθερομασώνο»

Τουρκία: Σύλληψη λοχία της στρατοχωροφυλακής- Αποκάλεσε τον Μ.Κεμάλ «ελευθερομασώνο»

Τη σύλληψη ενός στρατιωτικού την Τετάρτη με την κατηγορία της «προσβολής της κληρονομιάς του Ατατούρκ» μέσω των αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διέταξε το Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα και με τουρκικά μέσα.

Το κέντρο εκπαίδευσης της Στρατοχωροφυλακής στο Κουμπουργκάζ ειδοποιήθηκε από τον τοπικό εισαγγελέα σχετικά με έναν από τους στρατιώτες του ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο Λοχίας Ερντάλ Καγιά που φέρεται να πρόσβαλε τον Ατατούρκ μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο εν λόγω λοχίας κρατήθηκε και στην συνέχεια στάλθηκε στο δικαστήριο για να γίνει η σύλληψή του σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Καγιά ισχυρίσθηκε πως ο Ατατούρκ ήταν ένας «ελευθερομασώνος» σύμφωνα με μια φωτογραφία του που μοίρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 16 Δεκεμβρίου 2016 καταδεικνύοντας μια χειραψία του Τούρκου ηγέτη. Σε άλλη ανάρτησή του, ο Καγιά τον Απρίλιο του 2016 αναφέρει ο Ατατούρκ φαινόταν σε μια φωτογραφία ως παρουσιαστής γυναικών από την Τουρκία στον Σάχη του Ιράν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.