«Αερολογίες» περί μη παράδοσης των τουρκικών F-35

«Αερολογίες» περί μη παράδοσης των τουρκικών F-35

Μεταδίδει ιστοσελίδα με έδρα τις ΗΠΑ ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από πηγές που δεν κατονομάζονται οι ΗΠΑ «δεν θα παραδώσουν στην Τουρκία τα 4 πρώτα F-35 αν η Άγκυρα δεν ακυρώσει την παραγγελία των S-400».

Πρώτον να σημειώσουμε ότι ακόμα καμία επίσημη αμερικανική πηγή δεν απείλησε ποτέ ότι δεν θα δοθούν τα F-35 αν δεν ακυρωθεί η αγορά των S-400.

Δεύτερον τα F-35 παραδίνονται κατά κανόνα ΕΝΤΟΣ του αμερικανικού εδάφους στις χώρες χρήστες όπου και περνάει ένα χρονικό διάστημα 8-10 μηνών προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των χειριστών επάνω στα αεροσκάφη που θα παραλάβει η χώρα.

Τρίτον, οι Αμερικανοί έχουν ανακοινώσει ότι θα παραδώσουν τα F-35 στις 23 Ιουνίου στην Τουρκία (αυτό δεν σημαίνει ότι θα πετάξουν άμεσα στην Τουρκία αλλά ότι θα περάσουν σε τουρκική ιδιοκτησία)

Αυτό δεν διαψεύδεται επίσημα από πουθενά

Τέταρτον, η Άγκυρα στις επίσης «διακριτικές» οχλήσεις διαφόρων πλευρών (βουλευτών, γερουσιαστών) που θέτουν θέμα παραλαβής των αεροσκαφών λόγω των S-400 απάντησε «παρασκηνιακά» ότι «μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε με αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και με άμεση απαίτηση επιστροφής των χρημάτων που έχουν καταβληθεί από την Τουρκία για το πρόγραμμα και αναζήτηση από άλλες πηγές παρόμοιας προηγμένης τεχνολογίας (φωτογραφίζοντας το Su-57 το οποίο αναζητά εταίρο για να αντικαταστήσει την Ινδία που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο πρόγραμμα και θα πάει σε πιο έτοιμες λύσεις για να ανεβάσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ταλαιπωρημένης ινδικής Αεροπορίας)»

Κάπου εδώ «κόβονται» οι αμερικανικές «μαγκιές»

Η αλήθεια είναι ότι θα παραδοθούν τα αεροσκάφη στις 23 Ιουνίου, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει μια άλλη πραγματικότητα που να αναιρεί αυτή την πραγματικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.