Μια όχι και τόσο επιτυχημένη πλαστική μύτης…

Β.Ζελένσκι: Ζητά κατάπαυση πυρός με τη Ρωσία κατά την επίσκεψη των Τ.Κούσνερ και Σ.Γουίτκοφ στην Ουκρανία

«Από την πλευρά μας δεν θα γίνουν αεροπορικές επιθέσεις και η Ρωσία πρέπει να ανταποκριθεί εξίσου»

Β.Ζελένσκι: Ζητά κατάπαυση πυρός με τη Ρωσία κατά την επίσκεψη των Τ.Κούσνερ και Σ.Γουίτκοφ στην Ουκρανία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Στην Ουκρανία αναμένεται να μεταβούν την Κυριακή (6/9), οι Αμερικανοί διαπραγματευτές Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, μετά την επίσκεψή τους στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον Ουκρανό πρόεδρο να ζητά κατάπαυση του πυρός με την Ρωσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι το Κίεβο είναι διατεθειμένο να λάβει μέτρα για την ασφαλή πραγματοποίηση της επίσκεψης των δύο Αμερικανών αξιωματούχων, ζητώντας παράλληλα από τη Ρωσία να απέχει από αεροπορικές επιθέσεις όσο θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι επαφές.

«Από την πλευρά μας δεν θα γίνουν αεροπορικές επιθέσεις και η Ρωσία πρέπει να ανταποκριθεί εξίσου», έγραψε ο Β.Ζελένσκι σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας ότι η απαίτηση αφορά το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για τις διαπραγματεύσεις και τις απαραίτητες διαδικασίες για την επίσκεψη.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Ουκρανία θα φροντίσει για την ασφαλή μετάβαση των Αμερικανών διαπραγματευτών, όπως, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε συμβεί και σε προηγούμενες διπλωματικές επισκέψεις.

«Φροντίζουμε ακριβώς για αυτούς, και όχι για τη Ρωσία», σημείωσε χαρακτηριστικά, καλώντας τη Μόσχα να δείξει αντίστοιχη αυτοσυγκράτηση.

Ο Β.Ζελένσκι εμφανίστηκε θετικός ως προς την προοπτική των επαφών με την αμερικανική πλευρά, τονίζοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για τον τερματισμό του πολέμου.

«Στόχος μας είναι μια όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητική και ουσιαστική επίσκεψη, καθώς και διαπραγματεύσεις με την αμερικανική πλευρά», ανέφερε.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να εξεταστούν συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις, σημειώνοντας: «Πρέπει να αναζητήσουμε ρεαλιστικές λύσεις για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος».

Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι το Κίεβο αναμένει να ενημερωθεί για τις προτάσεις που θα μεταφέρουν οι δύο Αμερικανοί διαπραγματευτές από τη Μόσχα, αλλά και για την αντίδραση που θα έχουν αυτές από τη ρωσική πλευρά.

«Θα δούμε ποιες προτάσεις έχουν ο Στιβ και ο Τζάρεντ — και τι απάντηση θα λάβουν στη Μόσχα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.