Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet τα πρώτα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35A, πρόκειται να αφιχθούν τον Ιούνιο στη Τουρκία και θα επιχειρούν από βάση κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία αναφέροντας την 7η Κύρια Βάση αεριωθουμένων στην Μαλάτεια.

Το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πηγές της «αμυντικής βιομηχανίας» τα πρώτα από τα 30 F-35A της πρώτης φάσης θα παραδοθούν μεν στις 21 Ιουνίου επί αμερικανικού εδάφους, αλλά δεν θα παραμείνουν να επιχειρησιακή εκπαίδευση στις ΗΠΑ, αλλά θα πετάξουν κατ’ευθείαν στη Τουρκία!

Αυτό μένει να αποδειχθεί…

Γιατί πάνε στην Μαλάτεια και όχι σε κάποια δυτική βάση ή έστω στο Εσκί Σεχίρ; Για να αποφύγουν τα «αδιάκριτα» μάτια της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι προετοιμασίες στη βάση της Μαλάτειας για την υποδοχή των αεροσκαφών έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη. Για παράδειγμα αναφέρεται ότι τα καταφύγια τα οποία άλλοτε φιλοξενούσαν αεροσκάφη F-4E τώρα ενισχύονται και εκσυγχρονίζονται για τα F-35.

Τούρκοι πιλότοι βρίσκονται στις ΗΠΑ από το Νοέμβριο του 2016 όπου εκπαιδεύονται στον τύπο.

Όπως αναφέρεται ακόμη τα F-35A θα αντικαταστήσουν μερικά από τα παλαιότερα block παραγωγής των F-16, τα οποία εμείς αναβαθμίζουμε.

Την ίδια ώρα η τουρκική εταιρεία Aselsan διαφημίζει τις ικανότητες του νέου «μίνι« αεροπλανοφόρου-πλοίου αποβάσεων TCG Anadolu το οποίο όπως φαίνεται στο βίντεο θα μπορεί να μεταφέρει εκτός από F-35B και άρματα μάχης Altay.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!