ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Πολεμική» εμφάνιση από τον Ρ.Τ.Ερντογάν πριν την συνάντησή του με τον Α.Τσίπρα

«Πολεμική» εμφάνιση από τον Ρ.Τ.Ερντογάν  πριν την συνάντησή του με τον Α.Τσίπρα

«Τα ρέστα» του έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη επ΄ ευκαιρία της έκθεσης Teknofest, που πραγματοποιείται στο νέο αεροδρόμιο της πόλης.

Ο Τούρκος φωτογραφήθηκε να κατεβαίνει από ένα αεροσκάφος VIP Challenger 605 φορώντας… φόρμα anti-g, ενώ φωτογραφήθηκε και στη θέση του συγκυβερνήτη στο αεροσκάφος.

Ο Ερντογάν στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη η χώρα του να γίνει αυτάρκης στα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και να προχωρήσει σε εξαγωγές.

«Στον σημερινό κόσμο, ο πρώτος κανόνας για ανεξαρτησία είναι να φτάσουμε στο σημείο των χωρών που αναπτύσσουν, παράγουν και εξάγουν υψηλής στάθμης τεχνολογικά προϊόντα», είπε μεταξύ άλλων.

«Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ανεξαρτησία μας με την ανάπτυξη της βιομηχανίας μας, προϊόντων υγείας και ενέργειας. Ξεκινούμε την πρωτοβουλία επιστροφής των επιστημόνων μας από το εξωτερικό,, όπως και καλούμε επιστήμονες από όλο τον κόσμο να έρθουν στην Τουρκία για να δουλέψουν μαζί μας», είπε ακόμη ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να κατηγορήσει κέντρα εκτός της χώρας του ότι προσπαθούν να σαμποτάρουν τα τεχνολογικά σχέδια της Τουρκίας, συμπληρώνοντας ότι αυτά τα σχέδια έπεσαν στο κενό.

Όπως είπε μάλιστα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η αιτία για να ασχοληθεί η Τουρκία με την τεχνολογία ήταν η ‘Ειρηνευτική’, όπως την αποκάλεσε, επιχείρηση στην Κύπρο το 1974 και το εμπάργκο που της επιβλήθηκε έπειτα, καθώς η Τουρκία εξαρτιόταν πλήρως από άλλες χώρες και βρέθηκε ξαφνικά απομονωμένη και χωρίς τα απαραίτητα μέσα ούτε καν για επικοινωνία.

«Η Τουρκία μέχρι την ‘Ειρηνευτική Επιχείρηση’ στην Κύπρο το 1974 ήταν πλήρως εξαρτημένη τεχνολογικά από την εξωτερική βοήθεια. Κατά την ‘Ειρηνευτική Επιχείρηση’ στην Κύπρο λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε στη χώρα μας, από πυρομαχικά μέχρι ανταλλακτικά, ακόμη και στην ασύρματη τηλεπικοινωνία και σε όλα τα επικοινωνιακά συστήματα, μας έκανε να καταλάβουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος τόνισε ότι τώρα η Τουρκία είναι σε θέση να παράξει τα πάντα και να μην έχει ανάγκη άλλες χώρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο Ερντογάν ντύνεται στο «χακί» ,αλλά αυτό έχει συμβεί είτε κατά τη διάρκεια ασκήσεων είτε σε επιθεωρήσεις των δυνάμεών του την Ν.Α.Τουρκία.

Τώρα επρόκειτο για ένα… τεχνολογικό φεστιβάλ και μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν απέφυγε τον πειρασμό να δώσει έμφαση στην στρατιωτική δύναμη της χώρας του.

Ο Ερντογάν με «αέρα» ηγέτη περιφερειακής υπερδύναμης, όπως θέλει να οραματίζεται τη χώρα του, θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο των εργασιών του ΟΗΕ.

Κατά τη διεξαγωγή του τεχνολογικού αυτού φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν πολλοί διαγωνισμοί με μεγάλο χρηματικό έπαθλο, αεροπορικές επιδείξεις, σεμινάρια και συναντήσεις επιχειρηματιών από όλον τον κόσμο.

Οι φορείς που στηρίζουν το φεστιβάλ είναι εταιρείες-γίγαντες της Τουρκίας, όπως η αμυντική βιομηχανία Aselsan, η Baykar, η İGA, η İşbak, η Roketsan, η TAI, οι Τουρκικές Αερογραμμές, η Υπηρεσία Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών Τουρκίας (TÜBİTAK) και η Εταιρεία Δορυφορικής Επικοινωνίας Καλωδιακής Τηλεόρασης TÜRKSAT.

«Οικογενειακή» υπόθεση το φεστιβάλ τεχνολογίας

Το φεστιβάλ διοργανώνει ο δεύτερος γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϋρακτάρ, ο οποίος παντρεύτηκε τη μικρότερη κόρη του Τούρκου προέδρου, Σουμεγιέ, πριν από 2 χρόνια. Σήμερα τα εγκαίνια έκανε η πεθερά του, Εμινέ, ενώ σήμερα στο φεστιβάλ βρέθηκε και… ο πεθερός, Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.