ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Προσυμπληρωμένοι από φέτος οι κωδικοί εισοδήματος στις φορολογικές δηλώσεις

Τι δηλώνεται στο έντυπο Ε2

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Προσυμπληρωμένοι από φέτος οι κωδικοί εισοδήματος στις φορολογικές δηλώσεις

Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν τα ακίνητά τους σε βραχυχρόνιες μισθώσεις, από φέτος θα συναντούν προσυμπληρωμένους τους κωδικούς εισοδήματος στο έντυπο Ε2 των φορολογικών δηλώσεων.

Η ΑΑΔΕ, αφού συγκεντρώσει τα στοιχεία από τις σχετικές πλατφόρμες, προχωρά σε αυτόματη συμπλήρωση για τα έσοδα από βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες μισθώσεις, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να τροποποιήσουν τους κωδικούς σε περίπτωση λαθών στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σημειώνεται πως τα εισοδήματα από το Ε2 μεταφέρονται στο έντυπο Ε1 και φορολογούνται με συντελεστές από 15% έως 45%, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Τι δηλώνεται στο Ε2

Υπενθυμίζεται πως τα στοιχεία που πρέπει να δηλωθούν στο έντυπο Ε2 είναι η οικοδομημένη ακίνητη περιουσία, κάθε υπόχρεου, ανεξάρτητα αν αποκτά από αυτή εισόδημα, ενώ η μη οικοδομημένη ακίνητη περιουσία καταχωρείται μόνο αν αποφέρει εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό.

Επιπλέον, δηλώνονται και τα εισοδήματα από ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν αλλά και τα κενά ακίνητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η μη υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τα ανείσπρακτα ενοίκια θα οδηγήσει σε νέα εκκαθάριση και φορολόγηση των ποσών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.