Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη – Πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ;

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη – Πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ;

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε ανάληψη στρατιωτικής δράση ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στην Συρία, με επιβολή ζωνών ασφαλείας, όπως έγινε και στα βορειοδυτικά της Συρίας

Βέβαια αυτό σημαίνει ότι θα το πράξει γνωρίζοντας για την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στις κουρδοκρατούμενες αυτές περιοχές.

Ποια θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ;Μήπως η συμφωνία Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για την Ιντλίμπ περιλαμβάνει την δέσμευση της Άγκυρας να εξαλείψει την αμερικανική παρουσία στην Συρία;

Πολύ δύσκολα οι ΗΠΑ θα κτυπούσαν έναν ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο και ειδικότερα την Τουρκία αν αναλάμβανε μια τέτοια πρωτοβουλία και αυτό το ξέρουν στην Μόσχα

Η Τουρκία ολοκλήρωσε την εκστρατεία της στο Αφρίν προκειμένου να το αποσπάσει από τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) τους οποίους και θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και συγκεκριμένα παρακλάδι του ΡΚΚ

Οι δυνάμεις των Κούρδων ελέγχουν την περιοχή στα ανατολικά του Ευφράτη.

«Με την βοήθεια του Θεού, κατά την προσεχή περίοδο θα αυξήσουμε τον αριθμό των ζωνών ασφάλειας στην Συρία, συμπεριλαμβάνοντας και την περιοχή στα ανατολικά του Ευφράτη» ανέφερε χαρακτηριστικά η ηλεκτρονική σελίδα της «Hurriyet» επικαλούμενη δηλώσεις του Ερντογάν στην διάρκεια επίσκεψης του, στη Νέα Υόρκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, έχει στο παρελθόν απειλήσει με διεξαγωγή νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με την Συρία, μετά τις προηγούμενες πολεμικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε Αφρίν και Μάνμπιτζ.

Δεν ήταν τυχαία η χθεσινή επίθεση του Ρ.Τ.Ερντογάν στις ΗΠΑ για την στήριξή τους στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) στη Συρία.

«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι η εξαιρετική στήριξη που δόθηκε πρόσφατα, ιδίως από τις ΗΠΑ, στις δυνάμεις YPG και PYD, συνεχίζεται. Τέτοιου είδους ενέργειες, που προκαλούν πλήγμα στις ισορροπίες στην περιοχή και την ειρήνη μεταξύ των λαών, πρέπει να σταματήσουν» έγραψε ο Ερντογάν σε ένα άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Kommersant, με επίκεντρο τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας για την Ιντλίμπ της Συρίας.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Τουρκία δίνει μεγάλη σημασία στην απελευθέρωση περιοχής που τελούν υπό τον έλεγχο του PYD και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Ρωσία θα στηρίξει την Τουρκία στη μάχη εναντίον των PYD και SDF, τις οποίες η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατικές, όχι όμως η Μόσχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ελπίζουμε επίσης για τη στήριξη της Ρωσίας στη μάχη της Τουρκίας με τέτοιου είδους τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, οι PYD και οι SDF και πιστεύω ότι οι γειτονικές χώρες μας θα πρέπει να έχουν κοινή άποψη για τις συνθήκες που απειλούν την ασφάλεια», σημείωσε ο Ερντογάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.