ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μ.Τσαβούσογλου: «Δεν μπορεί να ακυρωθεί η συμφωνία των S-400 αλλά θέλουμε όπλα και από τις ΗΠΑ» – Τι εννοεί;

Μ.Τσαβούσογλου: «Δεν μπορεί να ακυρωθεί η συμφωνία των S-400 αλλά θέλουμε όπλα και από τις ΗΠΑ» – Τι εννοεί;

Η Τουρκία δεν μπορεί να ακυρώσει την συμφωνία που έχει συναφθεί για την αγορά του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσινγκτον την Τρίτη.

«Η τρέχουσα συμφωνία είναι κλεισμένη συμφωνία, δεν μπορώ να την ακυρώσω», είπε μεταξύ άλλων ο Τσαβούσογλου στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο. «Όμως χρειάζομαι περισσότερους (σ.σ. εξοπλισμούς) (…) και προτιμώ να αγοράζω από τους συμμάχους μου», πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Η αγορά αυτού του ρωσικού συστήματος πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, το οποίο δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του NATO, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Τουρκία.

Όμως η διπλή αυτή δήλωση του Μ.Τσαβούσογλου σημαίνει τα εξής απλά πράγματα:

Δεν πρόκειται να ακυρωθεί η συμφωνία αγοράς του ρωσικού συστήματος αλλά ταυτόχρονα η Άγκυρα θέλει να συνεχίσει να εξοπλίζεται από συμμαχικές χώρες.

Πως θα επιτευχθεί αυτό; Το σύστημα θα παραληφθεί αλλά είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί στα Κατεχόμενα με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Η Τουρκία δεν μπορεί να «ακυρώσει» την Ρωσία διότι από το 2019 θα ρέει αφθονο το ρωσικό φυσικό αέριο στην τουρκική επικράτεια διαμέσου του Turkish Stream.

Φυσικά ούτε και οι ΗΠΑ μπορούν να αντέξουν το ενδεχόμενο σοβαρής κρίσης με την Άγκυρα που μπορεί να κοστίσει γεωπολιτικά στους Αμερικανούς για δεκαετίες.

Τουρκία και Σ.Αραβία είναι οι μόνες χώρες στον πλανήτη που οι ΗΠΑ δεν τολμούν ούτε καν να τις επιπλήξουν.

Από την Άγκυρα εξαρτάται η γεωστρατηγική της στην Μέση Ανατολή και από το Ριάντ εξαρτάται το ίδιο το δολάριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.