ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Σε 2 ημέρες ξεκινάμε επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη – Είμαστε έτοιμοι» – Οι ΗΠΑ θεατές;

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Σε 2 ημέρες ξεκινάμε επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη – Είμαστε έτοιμοι» – Οι ΗΠΑ θεατές;

«Η Τουρκία θα ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη σε δύο ημέρες και αυτό το βήμα θα διευκολύνει την πολιτική λύση στην Συρία» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan

Μιλώντας στο Turkish Defense Industry Summit το οποίο έλαβε χώρα στο Beştepe Presidential Palace Complex στην πρωτεύουσα της Άγκυρας ο Erdoğan είπε πως είναι ώρα να γίνει πραγματικότητα η απόφαση της Τουρκίας να διαλύσει τις τρομοκρατικές ομάδες ανατολικά του Ευφράτη, αναφερόμενος στις περιοχές που ελέγχονται από τις μονάδες των Κούρδων People’s Protection Units (YPG) στην ανατολική Συρία

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτή την περιοχή κατοικήσιμη και ειρηνική», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, η κύρια απειλή για την επίτευξη πολιτικής λύσης στη Συρία βρίσκεται στα εδάφη που έχουν καταλάβει οι Κούρδοι στα βορειοανατολικά της χώρας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «έχουμε τελειώσει τις ετοιμασίες μας»

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (σ.σ. οι συμμετέχοντες) υπογράμμισαν ότι η κύρια απειλή για την επίτευξη πολιτικής λύσης στη Συρία προέρχεται από τη (κούρδο-)τρομοκρατική δομή ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. Το γεγονός ότι ορισμένες χώρες δεν αναγνωρίζουν το YPG ως τρομοκρατική οργάνωση καταστρέφει την παγκόσμια προσπάθεια στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας και είναι σαφές ότι αναφέρονταν στις ΗΠΑ οι οποίες χαρακτηρίζουν την κουρδική οργάνωση «σύμμαχο»

Εδώ δημιουργείται η απορία για το ποια θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ. Θα προκαλέσει η νέα αυτή στρατιωτική επιχείρηση την αντίδρασή τους ή απλά θα το «καταπιούν» και θα αφήσουν το YPG στην τύχη του, διότι απλούστατα ακόμα η Τουρκία είναι πολύ σημαντικότερη για τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα από ότι είναι οι Κούρδοι της Συρίας;

Μετά την εισβολή της Άγκυρας στην Β.Συρία και την κατάληψη της Μανμπίτζ, αλλά και την εξουδετέρωση των κουρδικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ από τις ιρακινές ομοσπονδιακές δυνάμεις, έγινε κατανοητό στην Ουάσινγκτον ότι απέχει πολύ ακόμα η ίδρυση ενός κουρδικού κράτους.

Από το Συμβούλιο επισημάνθηκε επίσης ότι «η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της για αυτοάμυνα και δεν θα επιτρέψει στο YPG να αλλάξει τη δημογραφική δομή της βόρειας Συρίας μέσω αναγκαστικών μεταναστεύσεων».

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η παρουσία του YPG κοντά στα σύνορά της υπονομεύει την εθνική ασφάλεια. Νωρίτερα φέτος, πραγματοποίησε επίθεση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής στο Αφρίν. Η Άγκυρα παράλληλα έχει σε εξέλιξη επιχείρηση εναντίον των κουρδικών οχυρών στο βόρειο Ιράκ.

Είναι σαφές ότι η επιχείρηση της Άγκυρας έχει ως στόχο την εκδίωξη των Κούρδων από όλη την συνοριογραμμή της Τουρκίας με Συρία και Ιράκ.

Εν μέρει πρόκειται για ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά είναι εδάφη άλλων κρατών τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να επιστραφούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.