ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ζοφερές εικόνες για την Ελλάδα: Τα πρώτα 4 τουρκικά stealth μαχητικά F-35 για πρώτη φορά σε κοινή πτήση

Ζοφερές εικόνες για την Ελλάδα: Τα πρώτα 4 τουρκικά stealth μαχητικά F-35 για πρώτη φορά σε κοινή πτήση

Ζοφερές εικόνες, όχι από το μέλλον, αλλά από το παρόν καθώς για πρώτη φορά τα τέσσερα πρώτα τουρκικά F-35A πέταξαν σε κοινό σχηματισμό στο Fort Worth του Τέξας με Τούρκους χειριστές.

Πρόκειται για τα δύο νέα μαχητικά F-35A τα οποία παραδόθηκαν πρόσφατα στην τουρκική Αεροπορία όπου μαζί με τα δύο αρχικά έχουν σχηματίσει τον πρώτο «πυρήνα» αεροσκαφών για την εκπαίδευση των πιλότων και μηχανικών που θα στελεχώσει τον νέο τύπο μαχητικού.

Φυσικά και τα τέσσερα μαχητικά β βρίσκονται ακόμη στις ΗΠΑ αφού μέχρι και το Φθινόπωρο ισχύει η απαγόρευση μεταφοράς τους σε τουρκικό έδαφος, η οποία αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Πέρα απο τις παραδόσεις όμως των αεροσκαφών κανονικά συνεχίζεται όμως και το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων καθώς πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις των τούρκων πιλότων με το τρίτο (s/n 18-0003) και το τέταρτο (s/n 18-0004) αεροσκάφος F-35A.

https://twitter.com/Ozkok_/status/1100765714791706624

Τι εκτιμούν οι Ρώσοι για F-35: Θα τα πάρουν αλλά οι S-400 είναι καλύτεροι…

Ο καθηγητής στην Ακαδημία Στρατιωτικών Επιστημών της Μόσχας Σεργκέι Σουντακόφ, αποκάλυψε πως πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν κυρώσεις στην Άγκυρα ακόμη και αν της δώσει τα F-35.

Ο καθηγητής βλέπει ότι οι S-400, θεωρούνται εξίσου σημαντικοί για την φαρέτρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ένα χαρτί που εν πολλοίς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύσκολα θα “κάψει”.

Κι αυτό γιατί όπως δήλωσε στο Russia Today, στη ζυγαριά της ισχύος, οι S-400 υπερτερούν έναντι των F-35 καθώς κατά τις συγκριτικές αναλύσεις, προκύπτει ότι παρέχει αποτελεσματικότερη προστασία ενάντια σε πυραύλους και σε κάθε είδους ιπτάμενα οχήματα.

Όπως πρόσθεσε ο Σουντακόφ:

«Τα χαρακτηριζόμενα ως αόρατα αμερικανικά στρατηγικά μαχητικά F-35 που δύνανται να εισέλθουν στα εχθρικά εδάφη χωρίς να γίνουν αντιληπτά, απέναντι στους S-400 είναι ανήμπορα. Ακόμη κι αν οι ΗΠΑ δώσουν στην Τουρκία τα F-35, θα εφαρμόσουν κυρώσεις στην Άγκυρα λόγω των S-400».

Σύμφωνα δε με τον Βλαντιμίρ Μπατγιούκ-πρόεδρο του Κέντρου Στρατιωτικών-Πολιτικών Ερευνών της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας, το συγκεκριμένο βήμα είναι θεμελιώδες για την Τουρκία για την ανεξάρτητη πορεία που ο Ερντογάν διαμηνύει ότι θα χαράξει έναντι των ΗΠΑ.

«Η Τουρκία συνεχίζοντας μέχρι σήμερα την ανεξάρτητη έναντι των ΗΠΑ πολιτική της έκανε μια επανάσταση. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως το αποτυχημένο πραξικόπημα και η απόπειρα ανατροπής και δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ένα σημείο καμπής. Όλοι αντιλήφθηκαν πως πίσω από αυτή την απόπειρα βρισκόταν οι ΗΠΑ. Τέτοιου είδους πράγματα ούτε ξεχνιούνται ούτε συγχωρούνται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.