ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ερντογάν: Εγκαίνια σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως

Ερντογάν: Εγκαίνια σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε σήμερα στην Άγκυρα ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει δεχθεί κριτική για μια σειρά «μεγαλεπήβολων σχεδίων», που έχει υλοποιήσει τα τελευταία 16 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

Το κόστος κατασκευής του Νοσοκομείου της Άγκυρας υπολογίζεται στο ένα δισ. ευρώ, ενώ η έκτασή του υπολογίζεται ίση με περίπου 100 γήπεδα ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα το νοσοκομείο είναι εξοπλισμένο με 3.810 κρεβάτια.

Οι επικριτές του έργου από τον τομέα υγείας ήταν πολλοί και ισχυρίζονταν μεταξύ άλλων ότι το μέγεθος αυτού του έργου θα παρουσιάσει λογιστικά προβλήματα. Σε απάντηση των κριτικών, ο Ερντογάν δήλωσε ότι όποιοι εναντιώνονται της κατασκευής τέτοιων νοσοκομείων είναι κατά όλων των μεγάλων έργων που έχουν υλοποιηθεί από την κυβέρνησή του.

https://twitter.com/AnkaraChronicle/status/1096132933944070144

Επιπλέον, η Άγκυρα σχεδιάζει να ανοίξει ακόμα 30 νοσοκομεία χρησιμοποιώντας το μοντέλο σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (PPP), σύμφωνα με το Reuters. Ο Ερντογάν από την πλευρά του δήλωσε ότι τέτοια μεγάλα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να παρέχουν ολοκληρωμένη υγειονομική περίθαλψη σε ένα ενιαίο συγκρότημα. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση θα πληρώνει νοίκι στην κατασκευαστική εταιρεία CCN Holding για 25 έτη, η οποία χρημαδοτότησε την κατασκευή του νοσοκομείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την κατασκευή του Νοσοκομείου της Αγκυρας, αρκετά νοσοκομεία σε όλη την τουρκική πρωτεύουσα έχουν κλείσει και μεταφέρουν προσωπικό και ασθενείς στο νέο νοσοκομείο της πόλης, ενώ μέρος του εξοπλισμού μεταφέρεται επίσης στο νέο συγκρότημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.