ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ερντογάν από τη Σμύρνη: «Ρίξαμε τους γκιαούρηδες στη θάλασσα» – Μίλησε για Θεσσαλονίκη και «χαμένες πατρίδες»!

Ερντογάν από τη Σμύρνη: «Ρίξαμε τους γκιαούρηδες στη θάλασσα» – Μίλησε για Θεσσαλονίκη και «χαμένες πατρίδες»!

Εκτός ελέγχου βρίσκεται ο Ερντογάν ο οποίος μετά τις ανεκδιήγητες δηλώσεις που έκανε στο Γκαζιοσμάνπασά της Κωνσταντινούπολης «για νέο πόλεμο χριστιανών και μουσουλμάνων», συνέχισε από τη Σμύρνη αυτή τη φορά με ευθείες αναφορές στην Ελλάδα, με τον αρχηγό των ¨Γκρίζων Λύκων» στο πλευρό του.

Στη Σμύρνη που ήταν ο νέος προεκλογικός σταθμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε μαζί με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Μικρασιατική καταστροφή με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες.

Η προεκλογική συγκέντρωση της Κυριακής ήταν η πρώτη που έκαναν κοινή εμφάνιση Ερντογάν και Μπατσελί με αναφορές στη Μικρασιατική καταστροφή και τους «γκιαούρηδες που έπεσαν στη θάλασσα».

Από το παραλήρημα του Ερντογάν, που πήρε το λόγο αμέσως μετά τον Μπαχτσελί, δεν έλειψε η αναφορά στην Ελλάδα και ειδικά στην καταστροφή της Σμύρνης.

Μίλησε για «χαμένες πατρίδες ανά τους αιώνες».

«Σμύρνη εσύ που επούλωσες τις πληγές της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της μεγάλης βαλκανικής πόλης των Σκοπίων, της Βάρνας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθος των οπαδών του.

Και δεν θα μπορούσε σε ένα τέτοιο κλίμα να μην μιλήσει για τη Μικρασιατική Καταστροφή του ’22.

«Σμύρνη που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με το στρατό του σε απελευθέρωσε από τους εχθρούς. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους» είπε ο Ερντογάν.

Την ίδια η ώρα η ζαλισμένη Ελλάδα προσέρχεται στο τραπέζιο των διαπραγματεύσεων για την εγκαθίδρυση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/yeniakit/status/1107283740311588864

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.