Εισβολή στις κουρδικές περιοχές ανατολικά του Ευφράτη ξεκινούν οι τουρκικές δυνάμεις

Εισβολή στις κουρδικές περιοχές ανατολικά του Ευφράτη ξεκινούν οι τουρκικές δυνάμεις

Έτοιμος να ξεκινήσει τη νέα εκστρατεία του ανατολικά του Ευφράτη εναντίον των Κούρδων του YPG/SDF παρουσιάζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν: Ηδη από εχθές το απόγευμα τουρκικές ειδικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα προωθούνται στην μεθόριο με την Συρία και τις επόμενες ώρες ετοιμάζονται να εισβάλουν στη χώρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τη δράση των Κούρδων στην ανατολική Συρία ενώ είχε δηλώσει παλαιότερα ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα «αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες για να λύσει το θέμα των Κουρδών της Συρίας στο πεδίο της μάχης μια και καλή».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες νέα επιθεώρηση των τουρκικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Συρία επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία δεν αφήσει τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στα νότια σύνορά της.

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εγκαινίασε το κοινό κέντρο διοίκησης το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την νέα εισβολή στη βόρεια Συρία.

Βέβαια στην περιοχή αυτή των Κούρδων υπάρχουν ακόμη αμερικανικές δυνάμεις και ενδέχεται η νέα αυτή τουρκική περιπέτεια να αποβεί μοιραία για τις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις.


Ο τουρκικός Στρατός αποστέλλει συνεχώς νέες ενισχύσεις στα σύνορα με τη Συρία


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.