Πρελούδιο επίθεσης από τον Τούρκο Α/ΓΕΝ: «Σκεπάσαμε το Αιγαίο με τα UAV μας – Έχουμε την υπεροχή»

Πρελούδιο επίθεσης από τον Τούρκο Α/ΓΕΝ: «Σκεπάσαμε το Αιγαίο με τα UAV μας – Έχουμε την υπεροχή»

Προκλητικός και απειλητικός κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εμφανίστηκε ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού αντιναύαρχος Cihat Yaycı μιλώντας από την κατεχόμενη Κερύνεια σε συνέδριο με θέμα την θαλάσσια ασφάλεια.

Ο Τούρκος ναύαρχος ανέφερε όλο το πλαίσιο της τουρκικής επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί η Άγκυρα, λέγοντας πως η χώρα του έχει προχωρήσει σημαντικά στον έλεγχο του Αιγαίου και της Α.Μεσογείου με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών όπως τα ANKA και τα Bayraktar.

«Η Τουρκία» είπε «ενισχύει την συνεχώς τόσο την ψυχολογική της όσο και την φυσική της υπεροχή στο Αιγαίο με τη χρήση των UAV και του Ναυτικού της».

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, είπε ότι συνεχίζει την «επιθετική», όπως την αποκάλεσε, πολιτική της «στα νησιά του Αιγαίου», εξοπλίζοντας τα την ώρα που προσπαθεί να δημιουργήσει αμερικανικές βάσεις σε αυτά για να ανατρέψει το status-quo στο Αιγαίο υπερ της: “Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο” πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα», συμπλήρωσε «προσπαθεί να διεκδικήσει δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο, μέσω της ανακήρυξης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας σε νησιά (σημ. εννοώντας το Καστελόριζο) τα οποία δεν μπορούν να έχουν σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες».

Ο Yaycı, έκανε λόγο ακόμη για «προφητικές» η «προληπτικές» στρατηγικές στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να διασφαλιστούν τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή.

Μάλιστα ο Τούρκος αρχηγός του Ναυτικού είπε πως η Τουρκία έχει δικαιώματα νότια της Κρήτης:

«Παρ΄ όλα αυτά η Τουρκία έχει ξεκάθαρα δικαιώματα τα οποία έχει κάνει γνωστά σε όλο τον κόσμο. Αυτά ξεκινούν από την Κύπρο και καταλήγουν νότια της Κρήτης»

Τέλος επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της Άγκυρας για την «γαλάζια πατρίδα» των 462.000 τ.χλμ. και για το ακαθόριστο καθεστώς νήσων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.

https://twitter.com/yenisafak/status/1122853669484081152


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.