ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χ.Ακάρ: «Η Γαλλία πρότεινε την ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας στην Τουρκία»

Χ.Ακάρ: «Η Γαλλία πρότεινε την ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας στην Τουρκία»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η Γαλλία προσφέρθηκε να εγκαταστήσει προσωρινά συστήματα αεράμυνας, το σύστημα SAMP-T στην Τουρκία.

«Έχουμε φθάσει σε ένα ορισμένο στάδιο στις διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό. Έγινε πρόταση για την ανάπτυξη σύμπλοκων SAMP-T στην Τουρκία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Ο Ακάρ ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή «το ισπανικό σύστημα Patriot βρίσκεται στη βάση Ιντσιρλίκ και το ιταλικό SAMP-T βρίσκεται στο Καχραμάνμαράς».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η γαλλική πλευρά πρότεινε να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης συστημάτων αεράμυνας στις βάσεις Ιντσιρλίκ και Καχραμάνμαράς.

«Αν ο Τούρκος πρόεδρος θεωρήσει αποδεκτή αυτήν την επιλογή, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση για να επιβεβαιώσουμε την καλή θέληση στις σχέσεις μας με τη Γαλλία», δήλωσε ο υπουργός.

Το Tass σημειώνει ότι το SAMP-T είναι το σύστημα αεράμυνας της νέας γενιάς της γαλλο-ιταλικής κοινοπραξίας Eurosam. Η Τουρκία είχε απορρίψει παλαιότερα την προσφορά για την αεράμυνά της κατά τη διάρκεια της έρευνας αγοράς πυραυλικού συστήματος. Ωστόσο, η Άγκυρα συνέχισε να διερευνά τις δυνατότητες συνεργασίας για την παραγωγή συστημάτων σε διμερές επίπεδο.

Σε σχέση με αυτό, ο Ακάρ δήλωσε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Eurosam, για την προμήθεια και παραγωγή του SAMP-T» προσθέτοντας ότι αυτές θα συνεχισθούν μέχρι τον Οκτώβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν αυτές οι προπαρασκευαστικές εργασίες είναι επιτυχείς, τότε θα αρχίσουμε διαπραγματεύσεις για την παραγωγή συγκροτημάτων», ανέφερε ο υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.