ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οργή στην Εθνική Τουρκίας για τις τρεις ώρες στο αεροδρόμιο της Ισλανδίας – Καταγγέλλουν ρατσισμό (βίντεο)

Οργή στην Εθνική Τουρκίας για τις τρεις ώρες στο αεροδρόμιο της Ισλανδίας – Καταγγέλλουν ρατσισμό (βίντεο)

Στα πρόθυρα διπλωματικού επεισοδίου βρίσκονται οι κυβερνήσεις της Ισλανδίας και της Τουρκίας, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε την Κυριακή με την τουρκική Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Η Εθνική ομάδα της Τουρκίας αφίχθη στο αεροδρόμιο της Ισλανδίας, όπου οι ισλανδικές αρχές, δίχως να δώσουν, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, καμία δικαιολογία ή εξήγηση, κράτησαν για τρεις ώρες την τουρκική αποστολή. Η Εθνική Τουρκίας ταξίδεψε στη χώρα της Βόρειας Ευρώπης στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης τoυ Euro 2020.

Μετά την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του Κέφλαβικ, η τουρκική αποστολή έμεινε εγκλωβισμένη στις εγκαταστάσεις για πάνω από τρεις ώρες, δίχως να λάβει την παραμικρή ενημέρωση.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τόσο τους συνοδούς, όσο και τους παίκτες. Οι Τούρκοι υποπτεύονται ρατσιστικό κίνητρο πίσω από την ενέργεια των Ισλανδών, ενώ έκαναν λόγο για «έλλειψη σεβασμού», «αγένεια» και «επιθετικότητα».

Μετά τις διαμαρτυρίες των Τούρκων, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου δήλωσαν ότι η αποστολή έμεινε για τόση ώρα στο Κέφλαβικ, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι βαλίτσες και αποσκευές των παικτών και των συνοδών τους, προφανώς για λόγους ασφαλείας.

Ένα περιστατικό που χαρακτηρίστηκε «προβοκάτσια» και προκάλεσε οργή στους Τούρκους, ήταν η στιγμή που ένας άντρας που παρουσιάστηκε ως δημοσιογράφος έβαλε στον αρχηγό Εμρέ Μπελόζογλου, ο οποίος μιλούσε στα ΜΜΕ, μία βούρτσα για μικρόφωνο!

Εξοργισμένος ο διεθνής Τούρκος ποδοσφαιριστής, Μπουράκ Γιλμάζ, ανέβασε βίντεο μέσω των social media:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/yunus34_ist/status/1137846433988730880

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.