Ντεβλέτ Μπαχτσελί «Τελειωμένη συμφωνία η αγορά των S-400»

Ντεβλέτ Μπαχτσελί «Τελειωμένη συμφωνία η αγορά των S-400»

Τη διαβεβαίωση ότι η αγορά των ρωσικών S-400 θεωρείται μία «τετελεσμένη συμφωνία» έδωσε ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος τροφοδότησε περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον.

«Η Τουρκία θα αγοράσει τους S-400 και θα τους αναπτύξει. Πρόκειται για μία τετελεσμένη συμφωνία (done deal) και η συζήτηση έχει τελειώσει» τόνισε, μεταξύ άλλων, από το βήμα εκδήλωσης, στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόσθεσε δε, ότι οι αμερικανικές προσπάθειες να «μπλοκαριστεί» η συμφωνία για την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων, θεωρείται ως «μη φιλική συμπεριφορά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και του Τουρκίας βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, μετά την απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών S-400.

Η Ουάσιγκτον έχει αντιδράσει έντονα σ’ αυτή την κίνηση, προειδοποιώντας ότι θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα ανάπτυξης των προηγμένων μαχητικών F-35. Έχει αφήσει μάλιστα, «ανοιχτό» το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων.

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε, και η αμερικανική στάση στο ζήτημα των τουρκικών γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με το State Department να τάσσεται αναφανδόν στο πλευρό της Λευκωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη Μόσχα και την Άγκυρα, οι πρώτες παραδόσεις των ρωσικών S-400 θα πραγματοποιηθούν εντός των επόμενων εβδομάδων, και σε κάθε περίπτωση εντός του καλοκαιριού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.