ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Αν επιβληθούν κυρώσεις από ΗΠΑ θα απαντήσω & θα μας χάσουν από σύμμαχο χώρα του ΝΑΤΟ»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Αν επιβληθούν κυρώσεις από ΗΠΑ θα απαντήσω & θα μας χάσουν από σύμμαχο χώρα του ΝΑΤΟ»

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 15.30) Ξεκίνησε και τυπικά η αντίστροφη μέτρηση για τις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις καθώς για πρώτη φορά ο Ρ.Τ.Ερντογάν τόνισε πως “οι ΗΠΑ θα χάσουν την Τουρκία από σύμμαχο χώρα του ΝΑΤΟ αν επιβληθούν κυρώσεις” επιβεβαιώνοντας πως έχει ετοιμαστεί “πακέτο μέτρων” κατά της Ουάσινγκτον που περιλαμβάνει “λουκέτα” σε Κιουρετσίκ και Ιντσιρλίκ.

“Οι S-400 είναι τελειωμένη υπόθεση και οι αξιωματικοί των ΤΕΔ έχουν ήδη καθορίσει τις τοποθεσίες εγκατάστασεις των πυροβολαρχιών. Αν οι ΗΠΑ μας επιβάλλουν κυρώσεις, εμείς θα απαντήσουμε άμεσα και αν δεν μας δώσουν τα F-35 θα τους σύρω στα διεθνή δικαστήρια απαιτώντας αποζημίωση” είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε μια σαρωτική δημόσια επανεμφάνιση.

Μιλώντας σε μια σπάνια για τα δεδομένα του Ερντογάν συνέντευξη Τύπου προς τους ξένους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σκεφτούν πολύ προσεκτικά πριν επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, και πως, αν προχωρήσουν με τις κυρώσεις, η Άγκυρα θα προβεί σε αντίποινα.

“Πάνω από 100 μέλη των ΤΕΔ ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους στους S-400. Οι στρατιωτικοί μας έχουν ήδη αποφασίσει που θα εγκατασταθούν.

Τα συστήματα θα είναι εδώ τι πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουλίου (σσ στην επέτειο του πραξικοπήματος θα γίνουν τα “εγκαίνια”).

Υπάρχει το θέμα των κυρώσεων αλλά δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο.

Δεν πιστεύω πως οι ΗΠΑ θα μας επιβάλουν κυρώσεις.

Αλλά αν το κάνουν εμείς θα απαντήσουμε με κυρώσεις εναντίον τους.

Εχουμε κάνει δικιά μας μελέτη για τα ραντάρ των S-400. Δεν βλάπτουν τα F-35. Εχουμε καλές σχέσεις και με τους Δημοκρατικούς και με τους Ρεπουμπλικανούς.

Πρέπει να γνωρίζουν πως το να χάσουν την Τουρκία ως σύμμαχο-χώρα δεν θα είναι εύκολο. (σσ Αυτό θα είναι επώδυνο και κοστοβόρο).

Πιστεύω πως θα είναι πιο “ευαίσθητοι”.

Θα πάμε στα διεθνή δικαστήρια για τα F-35 για να βρούμε το δίκαιο μας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει γι’ αυτό.

Θα αγοράσουμε μαχητικά από άλλες χώρες και θα παράγουμε τα δικά μας.

Μπορώ να μιλήσω με τον Τραμπ και να λύσω το θέμα.

Ομως χαμηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι διαφωνούν μαζί του. Δεν μπορούν να εργαστούν με τους δικούς μας αξιωματούχους”…






Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.