Απίστευτο πόσο «τζάμπα» χάθηκε ο Μαζωνάκης...

Άφωνοι οι παίκτες της Νότιας Κορέας σε αγώνα χόκεϊ: Έπαιξαν κατά λάθος τον ύμνο της Βόρειας Κορέας!

Δείτε βίντεο

Άφωνοι οι παίκτες της Νότιας Κορέας σε αγώνα χόκεϊ: Έπαιξαν κατά λάθος τον ύμνο της Βόρειας Κορέας!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Μια απρόσμενη και ιδιαίτερα αμήχανη στιγμή έζησαν οι παίκτες της εθνικής ομάδας χόκεϊ της Νότιας Κορέας λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησής τους με το Μπαγκλαντές στους Ασιατικούς Αγώνες.

Οι δύο ομάδες είχαν ήδη πάρει θέση στον αγωνιστικό χώρο του Green Stadium, στο Γκίφου της Ιαπωνίας, καθώς είχε έρθει η ώρα για την ανάκρουση των εθνικών ύμνων. Ωστόσο, όταν ακούστηκε η μουσική, οι Νοτιοκορεάτες αθλητές διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι από τα μεγάφωνα δεν έβγαινε ο ύμνος της χώρας τους.

Αντίθετα, στο στάδιο άρχισε να ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Βόρειας Κορέας.

Οι παίκτες της Νότιας Κορέας έμειναν εμφανώς σαστισμένοι, κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον και προσπαθώντας να αντιληφθούν τι ακριβώς είχε συμβεί. Η αστοχία έγινε γρήγορα αντιληπτή από τους διοργανωτές και ο εκφωνητής παρενέβη ζητώντας δημόσια συγγνώμη.

«Λυπούμαστε ειλικρινά. Αντί για τον εθνικό ύμνο της Δημοκρατίας της Κορέας, παίξαμε διαφορετικό τραγούδι. Ζητώ πραγματικά συγγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρά το απρόοπτο πριν από τη σέντρα, η Νότια Κορέα δεν επηρεάστηκε αγωνιστικά και επικράτησε με το εμφατικό 5-0 επί του Μπαγκλαντές.

Το περιστατικό, πάντως, απέκτησε ιδιαίτερη σημασία λόγω της εξαιρετικά ευαίσθητης σχέσης μεταξύ των δύο χωρών. Ο ύμνος της Βόρειας Κορέας, όπως και άλλα σχετικά σύμβολα, υπόκειται σε περιορισμούς στη Νότια Κορέα, στο πλαίσιο της μακρόχρονης αντιπαράθεσης που παραμένει μεταξύ των δύο πλευρών.

Μέχρι στιγμής, η οργανωτική επιτροπή των Ασιατικών Αγώνων δεν είχε προχωρήσει σε δημόσια τοποθέτηση για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το μπέρδεμα με τους εθνικούς ύμνους ήρθε, μάλιστα, να προστεθεί σε μια σειρά παραπόνων που έχουν διατυπωθεί από τη νοτιοκορεατική αποστολή για ζητήματα οργάνωσης των Αγώνων. Παίκτες της εθνικής ομάδας μπάσκετ έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για το μέγεθος των δωματίων, ενώ προβλήματα στις μετακινήσεις επηρέασαν την προετοιμασία της ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας, η οποία συμμετέχει στη διοργάνωση ως κάτοχος του τίτλου

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.