Ερντογάν: Τα ελληνικά ΜΜΕ ευθύνονται για τον… «Πόντιο» Ιμάμογλου!

Ερντογάν: Τα ελληνικά ΜΜΕ ευθύνονται για τον… «Πόντιο» Ιμάμογλου!

Στον ελληνικό Τύπο έριξε τις ευθύνες για το «Πόντιος άρα Έλληνας», που «καταλόγισε» το κυβερνών κόμμα στον υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε διακαναλική συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το sigmalive.com, ανέφερε ότι δεν είναι ο ίδιος ή το κόμμα του που προέβαλαν την «ποντιακή» καταγωγή του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, αλλά τα ΜΜΕ στη χώρα μας.

«Αυτή την παρομοίωση (Πόντιος-Έλληνας) στην πραγματικότητα οι ελληνικές εφημερίδες την έκαναν. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο Ερντογάν, ο οποίος απέφυγε να αναφέρει ότι δικός του δήμαρχος (συνοικίας της Κωνσταντινούπολης) έπειτα και ότι το δικό του κόμμα χρησιμοποίησε ως «όπλο» τον ελληνικό Τύπο για να… χτυπήσει με την ποντιακή καταγωγή του τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης και νικητή των εκλογών στις 31 Μαρτίου, χαρακτηρίζοντάς τον «Έλληνα», άρα όχι «γνήσιο Τούρκο».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε, επίσης, ότι η Τουρκία δέχτηκε πολλές επιθέσεις από τον δυτικό-ευρωπαϊκό Τύπο για τις εκλογές της 31ης Μαρτίου, ανάμεσά τους και από τις ελληνικές εφημερίδες, με αποτέλεσμα η μετεκλογική κατάσταση να μετατραπεί σε μία σύγκρουση νοοτροπιών -όπως είπε- στη χώρα του.

«Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου τι παρομοίωση έγινε; Πώς ασχολήθηκαν με το θέμα όλες οι ελληνικές εφημερίδες; Θυμηθείτε τι έγινε τότε… Όλα αυτά δείχνουν μια σύγκρουση νοοτροπίας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου, γνωρίζετε, υπήρξαν πάρα πολύ σοβαρές επιθέσεις. Ειδικά ο ελληνικός Τύπος την πήγε τη δουλειά αλλού», είπε ο Ερντογάν, κάνοντας λόγο για παιχνίδια που προσπαθεί να παίξει η αντιπολίτευση και κατηγόρησε την κυβέρνηση για διακρίσεις εναντίον των Ποντίων, προκειμένου ο Εκρέμ Ιμάμογλου να κερδίσει ψήφους την προσεχή Κυριακή, 23 Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.