Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την συνάντηση της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην χώρα.

Ολα τα πολιτικά κόμματα της Τουρκίας έδειξαν εθνική ομοψυχία και τόνισαν πως θα στηρίξουν την αγορά των S-400 διότι “αντιλήφθηκαν ποια θα είναι η υψηλή στρατηγικής της χώρας τους για τα επόμενα 50 χρόνια”!

Αυτή σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει 3 συστατικά στοιχεία “Καστελόριζο, Κύπρος και S-400”!

Κατά την ενημέρωση ήταν παρόντες ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ, ο Α/ΓΕΝ, ο Α/ΓΕΑ και ο Α/ΓΕΣ και ενημέρωσαν με κάθε λεπτομέρεια για τα ελληνοτουρκικά, τα τεκταινόμενα στην κυπριακή ΑΟΖ και το παίγνιο της ανατολικής Μεσογείου ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους S-400 και τις σχέσεις με ΗΠΑ.

Ολοι αντιλήφθηκαν μετά την ενημέρωση αυτή γιατί το “συγκεκριμένο αντιαεροπορικό σύστημα πρέπει να αγοραστεί”!

Μάλιστα ο Ν.Μπαχτσελί όπως και ο Mustafa Destici του κόμματος ΒΒP (έκαναν δημόσιες δηλώσεις) τόνισαν πως “η Τουρκία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνει πίσω στο θέμα των S-400.

Oτιδήποτε και αν συμβεί, με όποιον τρόπο οι ΗΠΑ μας απειλήσουν και με οποιοδήποτε εμπράγκο μας επιβάλλουν, οι S-400 θα έρθουν εδώ.

Αν τους ακυρώσουμε, θα πληρώσουμε βαρύ τίμημα”.

Η Αγκυρα διαμορφώνει την υψηλή της στρατηγική για τα επόμενα 40-50 χρόνια στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Star και τονίζει:

“Ο κύριος λόγος είναι οι ενεργειακοί πόροι. Η πλειοψηφία αυτών βρίσκονται μεταξύ Καστελορίζου και Κύπρου.

Πετρέλαιο, φυσικό αέριο βρίσκονται όλα εκεί με μια πρόχειρη εκτίμηση γύρω στα 3 τρισ. δολάρια.

Είναι ένα από τα 3 μεγάλα κέντρα του κόσμου μετά την Νότια Σινική Θάλασσα και την Αρκτική.

Για το λόγο αυτό πρέπει να κατασκευαστεί ναυτική και αεροπορική βάση στην Κύπρο (σσ Κατεχόμενα) που θα παρέχουν διευκολύνσεις και λογιστική υποστήριξη. Από εκεί θα μπορούν να απογειώνονται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας UAV.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις μας θα υλοποιήσουν την στρατηγική μας. Δεν πρόκειται να κάνουμε υποχωρήσεις. Τα γεωτρύπανα μας “Fatih” και “Yavyz” θα συνεχίσουν τις εξερευνήσεις τους.

Ισως δημιουργηθεί στρατιωτική συμμαχία εναντίον μας αλλά αυτή θα παραμείνει στα χαρτιά.

Εχουμε πλέον εναλλακτικά μέτρα με τους S-400

Μπορούμε να εγκλωβίσουμε μαχητικά από ΗΠΑ-Ισραήλ-Αίγυπτο, Ελλάδα, Γαλλία και άλλους.Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!