ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πρόκληση Ρ.Τ.Ερντογάν σε Κ.Μητσοτάκη: «Κανένας δεν μας σταματά» – 3 Φ/Γ, 3 ΤΠΚ & F-16 προστατεύουν τα γεωτρύπανα

Πρόκληση Ρ.Τ.Ερντογάν σε Κ.Μητσοτάκη: «Κανένας δεν μας σταματά» – 3 Φ/Γ, 3 ΤΠΚ & F-16 προστατεύουν τα γεωτρύπανα

«Αυτή τη στιγμή τα γεωτρύπανά μας, σε συντονισμό, συνεχίζουν τη διαδικασία στο πλαίσιο του οδικού τους χάρτη και κανένας δεν μπορεί να τα εμποδίσει», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στέλνοντας σαφές μήνυμα στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είπε ακόμη πως “ευχή μας από δω και μπρος να μην υπάρξουν προβλήματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο”, αναφέροντας ότι «μετά τις εκλογές στην Ελλάδα θα συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ των δυο χωρών», εννοώντας ότι αν δεν εμποδιστούν οι τουρκικές γεωτρήσεις δεν θα υπάρξει πρόβλημα!

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι τα τουρκικά γεωτρύπανα «Φατίχ» και «Γιαβούζ» συνεχίζουν συντονισμένα τις δραστηριότητές τους στην Ανατολική Μεσόγειο και κανένας δεν μπορεί να τα εμποδίσει.

Για τους S-400 ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «συνεχίζονται οι εργασίες φόρτωσής τους και μεταφοράς τους στη Τουρκία»!

Συγκεκριμένα αναχωρώντας για τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ο Τούρκος Πρόεδρος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι «αυτή τη στιγμή τα γεωτρύπανά μας σε συντονισμό συνεχίζουν τη διαδικασία στο πλαίσιο του οδικού τους χάρτη που έχουμε χαράξει

Μπορεί να υπάρξουν φωνές ενοχλητικές δεξιά κι αριστερά. Αλλά έχουμε δηλώσει ότι καμιά από αυτές τις φωνές δεν θα μας εμποδίσει.

Και σήμερα λέμε το ίδιο πράγμα. Αυτή τη στιγμή τόσο εμείς ως Τουρκία όσο και οι ομογενείς μας Τ/Κ συνεχίζουμε τη διαδικασία με την ίδια αποφασιστικότητα.

Και στην τελευταία συνάντηση της G20,της διεθνούς κοινότητας, με τον ίδιο τρόπο εκφράσαμε αυτή την ευαισθησία μας σε κάποιους ηγέτες με τους οποίους συναντηθήκαμε”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελλάδα είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «με βάση τα ποσοστά που είδαμε το πρωί κέρδισε με 39-40% και έχει εκλέξει περίπου 160 βουλευτές»

«Χθες το βράδυ του έδωσα συγχαρητήρια. Η ευχή μου είναι να συνεχίσουμε μια νέα διαδικασία στην Ελλάδα μέσα σε ειρηνική αλληλεγγύη. Αυτή τη στιγμή μετά τις εκλογές θα συνεχίζουμε τις επαφές μας με τους αρμόδιους φίλους μας. Η ευχή μας είναι από δω και μπρος να μην υπάρξουν προβλήματα στο Αιγαίο και την Μεσόγειο”, ανέφερε.

Για τους S400 ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη μεταφορά τους”.

“Δηλαδή αν αυτή τη στιγμή δεν μας πιέσετε για ημερομηνία θα είναι εύστοχο. Αλλά η προετοιμασία της μεταφοράς, οι εργασίες φόρτωσης συνεχίζονται. Έχουν συμφωνηθεί οι ημερομηνίες. Εδώ για το σχέδιο εγκατάστασης και πού τα τοποθετηθούν υπεύθυνο είναι το υπουργείο Άμυνάς μας και το Γενικό Επιτελείο μας”, ανέφερε.

Σήμερα αγκυροβόλησε στην Καρπασία το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» το οποίο θα προχωρήσει σε λίγες ημέρες σε γεώτρηση ενώ ταυτόχρονα η Άγκυρα ενεργοποίησε και drones στα Κατεχόμενα σύμφωνα με την εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» η οποία αναφέρει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν και δυτικά της Κύπρου.

Και η «Μιλλιέτ» γράφει ότι το τουρκικό ερευνητικό «Μπαρμπαρός» και το «Φατίχ» ‘προστατεύονται’ από δέκα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου TB2.

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της με τίτλο “Πολιορκία”, η Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι η Τουρκία απαντά στην πολιορκία των χωρών του ΝΑΤΟ, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ιταλία οι οποίες με συνδρομή του Ισραήλ προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

Η εφημερίδα γράφει ότι η Τουρκία απαντά με αύξηση της στρατιωτικής, πολιτικής και οικονομικής εικόνας της καθώς και με drones στο βόρειο τμήμα της Κύπρου παρακολουθώντας τις κινήσεις στην περιοχή. Η Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι το γεωτρύπανο «Φατίχ» συνοδεύουν δύο φρεγάτες και τρεις τορπιλάκατατοι, ενώ το «Γιαβούζ» μία φρεγάτα.

Επίσης τουρκικά μαχητικά F-16 πετούν γύρω από τα τουρκικά γεωτρύπανα.

Η εφημερίδα Μιλλιέτ με τίτλο «Προστασία drones στο Μπαρμπαρός και το Φατίχ» γράφει ότι 10 drones «Bayraktar TB2» πετούν συνεχώς σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Απογειώνονται από το Ντάλαμαν της Τουρκίας και πετούν στα ανοιχτά του Αιγαίου, στην Κύπρο και τις περιοχές που γίνονται γεωτρήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Eάν συνεχίσουν οι Τούρκοι τις προκλητικές τους δραστριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ χωρίς να νιώθουν καμία πίεση και από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, τίποτα δεν θα τους εμποδίσει να σκεφτούν ότι μπορούν να συνεχίσουν ανοικτά του Καστελόριζου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.