ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τουρκία: Στο στόχαστρο της Άγκυρας η Α. Μεσόγειος – Μανιφέστο του Στρατιωτικού Συμβουλίου

Τουρκία: Στο στόχαστρο της Άγκυρας η Α. Μεσόγειος – Μανιφέστο του Στρατιωτικού Συμβουλίου

Σε μια περίοδο που έχουν αυξηθεί οι απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία πραγματοποιείται η φετινή συνεδρία του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAŞ), έγραψαν τα μέλη του στο βιβλίο επισκεπτών στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ το οποίο επισκέφθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίας.

Στο βιβλίο έγραψαν συγκεκριμένα: «Είμαστε εδώ εν έτει 2019 ως μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Η φετινή συνεδρίαση πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία έχουν αυξηθεί οι απειλές, ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο και τη βόρεια Συρία, η συνέχεια της χώρας μας, η ακεραιότητα του έθνους μας, καθώς και τα δικαιώματα και συμφέροντα της ‘τδβκ´.

Χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την προδοσία της 15ης Ιουλίου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, των οποίων η πειθαρχία, τα κίνητρα, η ικανότητα αποτροπής και εγρήγορσης έχουν αυξηθεί, αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύησή μας ενάντια σε αυτές τις ασύμμετρες απειλές».

Ολα αυτά λίγες ώρες μετά το ΣΕΑ που έλαβε χώρα υπό τον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Στη γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της μαραθώνιας συνεδρίας, το θέμα της ανατ. Μεσογείου λαμβάνει προεξέχουσα θέση με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Άγκυρας να δηλώνει σύσσωμη την αποφασιστικότητα να προασπίσει τα δικαιώματά της στη θάλασσα της Μεσογείου.

«Αποτελεί ζωτικής σημασίας η συνέχιση της αποφασιστικής και νόμιμης στάσης μας για την ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας αλλά και την ανάπτυξη της συνεργασίας στην περιοχή της ανατ. Μεσογείου, έχοντας πάντα ως στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στην ανατ. Μεσόγειο, όπως αυτά απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ξεκάθαρο πλέον πως η Τουρκία στοχεύει πλέον την Α. Μεσόγειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.