Νέες τουρκικές απειλές: «Εμείς απαντούμε με πράξεις στο πεδίο των μαχών – Νέα εισβολή σε Κύπρο όπως το ’74»

Νέες τουρκικές απειλές: «Εμείς απαντούμε με πράξεις στο πεδίο των μαχών – Νέα εισβολή σε Κύπρο όπως το ’74»

Μετά τις απειλές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προς Κύπρο, Total και ENI, τη σκυτάλη πήραν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, και ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, οι οποίοι απείλησαν λέγοντας πως “το πνεύμα του ’74 είναι παρόν και σήμερα σε περίπτωση που θιγούν τα δικαιώματα των Τ/Κ” για να προσθέσουν πως “εμείς απαντούμε με πράξεις στο πεδίο των μαχών»”.

«Έχουμε μια σαφή στάση όσον αφορά τη δίκαιη κατανομή των πόρων της ανατολικής Μεσογείου.

Έχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε και το 1974 όταν προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας.

Ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των Τ/Κ αδελφών μας», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, που επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται απειλή, όταν δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο και θα προστατεύσουν τα δικαιώματα και το δίκιο τους.

«Η προσέγγισή μας είναι σαφής. Αυτό που λέμε ότι πρέπει να γίνει βασίζεται στη λογική. Είμαστε υπέρ μίας μόνιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την ηρεμία και τη σταθερότητα στο νησί».

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε ξανά στο δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου», είπε.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, μιλώντας σε εκδήλωση της «Ένωσης Τουριστικών Επαγγελμάτων» του ψευδοκράτους χαρακτήρισε την Κύπρο «το μαργαριτάρι της Μεσογείου» και διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το υπάρχον καθεστώς.

«Για εμάς το σημαντικό δεν είναι το όνομα του μοντέλου της λύσης που θα εφαρμοστεί, αλλά η συμμετοχή των Τ/Κ στο μηχανισμό λήψης αποφάσεων και η πολιτική ισότητα», είπε.

Ο Φουάτ Οκτάι κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία για τις μονομερείς ενέργειες στο θέμα του φυσικού αερίου και προειδοποίησε κι εκείνος με τη σειρά του για «δυναμική απάντηση».

«Οι Ε/Κ επιμένουν στις μονομερείς δραστηριότητες για ανακάλυψη υδρογονανθράκων αποκλείοντας τους Τ/Κ, αλλά εμείς απαντούμε με πράξεις στο πεδίο των μαχών», είπε χαρακτηριστικά.

Και επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν εγκατέλειψε ποτέ τους Τουρκοκύπριους και έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μετά από αυτό, μόνο θυσίες…, αν χρειαστεί, και υλοποίηση έργων, προκειμένου να επιτύχουμε το επίπεδο της ευημερίας που αξίζει ο Τουρκοκύπριος», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.