Πολεμικός πυρετός ανατολικά του Ευφράτη: Οι Τούρκοι κατέρριψαν UAV – 4 Μ/Κ Ταξιαρχίες μπαίνουν σε Συρία

Πολεμικός πυρετός ανατολικά του Ευφράτη: Οι Τούρκοι κατέρριψαν UAV – 4 Μ/Κ Ταξιαρχίες μπαίνουν σε Συρία

Eπικίνδυνα ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Συρία: Τρία 48άωρα πριν λήξη η προθεσμία που έχει δώσει στις ΗΠΑ η Αγκυρα για αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων του YPG και μεταφορά των κουρδικών πληθυσμών νοτιότερα της «ασφαλούς ζώνης», τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν το Σάββατο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, άγνωστης προέλευσης, το οποίο παραβίασε έξι φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο στα σύνορα με τη Συρία.

«Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο μας έξι φορές (…) καταρρίφθηκε από δύο μαχητικά μας F-16, τα οποία απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ», έγραψε το υπουργείο στο Twitter, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του drone που καταρρίφθηκε, διευκρινίζοντας πως η προέλευσή του δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Αμυνας: «Στις 28 Σεπτεμβρίου 2019, ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα – UAV, του οποίου η εθνικότητα και ο τύπος δεν ήταν δυνατόν να καθοριστεί, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο έξι φορές στην περιοχή της στρατιωτικής επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη” και στην περιοχή δυτικά της επαρχίας Κιλίς.

Δεν ήταν δυνατόν να καθοριστεί ο ιδιοκτήτης του UAV με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή κατάρριψης του. Δύο αεροσκάφη F-16 απογειώθηκαν από τη βάση Ιντσιρλίκ στις 13:24 και το κατέρριψαν. Τα συντρίμμια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους εντοπίστηκαν από μέλη της χωροφυλακής της Κιλίς»

Το drone πιθανότατα είναι των Κούρδων.

Τέσσερις τουρκικές Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες είναι έτοιμες να εισβάλλουν στα ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άναψε το πράσινο φως από τη Νέα Υόρκη που βρίσκεται για την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, εντός των εδαφών της Συρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.