ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιατί η τουρκική Αεροπορία έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες μαχητικών της με “kill mark’s”;

Γιατί η τουρκική Αεροπορία έδωσε  στην δημοσιότητα φωτογραφίες μαχητικών της με “kill mark’s”;

Για πιο λόγο η τουρκική Αεροπορία αποφάσισε τώρα να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία με kill mark ενός συριακού μαχητικού MiG-23;

Φωτογραφία με τη συγκεκριμένη κατάρριψη είχε παρουσιαστεί και παλαιότερα μια φορά, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται πως πρόκειται για αποτέλεσμα τουρκικής προπαγάνδας.

Στις 23 Μαρτίου του 2014 ένα τουρκικό F-16 από την 181η Μοίρα από τη βάση του Ντιγιαρμπακίρ είχε καταρρίψει ένα συριακό MiG-23 με το αιτιολογικό της παραβίασης του εναέριου χώρου της Τουρκίας.

Το συμβάν είχε συμβεί, σύμφωνα πάντα με τα όσα λέει η τουρκική Αεροπορία, όταν ένα MiG-23 που πετούσε σε σχηματισμό με ένα άλλο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας σε βάθος 1,5 χλμ. Τουρκικό F-16 χρησιμοποιώντας βλήμα AIM-9L κατέρριψε το συριακό MiG.
Το αεροσκάφος είχε καταπέσει 1,2 χλμ. εντός των συριακών συνόρων και πιλότος του το είχε εγκαταλείψει επιτυχώς.

Μιλώντας λίγες ημέρες αργότερα ο Ερντογάν είχε πει: «Ένα συριακό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα δικά μας F-16 απογειώθηκαν και το κατέρριψαν. Πολλοί ρωτούν γιατί; Γιατί όταν παραβιάζεις τον εναέριο χώρο μου το χαστούκι θα είναι σκληρό».

Αυτά είχε πει ο Ερντογάν τότε.

Άραγε και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου, πόσες φορές θα έπρεπε η ΠΑ να είχε καταρρίψει τουρκικά αεροσκάφη όταν αυτά παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο ή ακόμη χειρότερα όταν πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από εθνικό έδαφος;


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλη φωτό με συριακό ελικόπτερο Mi-17

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.