ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Τσαβούσογλου: «Δεν θα διαπραγματευτούμε το Κυπριακό απλά για να το κάνουμε – Έχουμε νόμιμα δικαιώματα»

Μ.Τσαβούσογλου: «Δεν θα διαπραγματευτούμε το Κυπριακό απλά για να το κάνουμε – Έχουμε νόμιμα δικαιώματα»

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου «άφησε αιχμές» για την στάση της Άγκυρας σε ό,τι αφορά το μέλλον των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, λέγοντας πως δεν θα μπουν στην οποιαδήποτε διαδικασία διαπραγματεύσεις «απλά για να το κάνουν».

Την ίδια μέρα που Τσαβούσογλου αφήνει «στον αέρα» τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις του Κυπριακού, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο όπου θα συζητήσει για την κυπριακή ΑΟΖ, την Τουρκία.

Ειδικότερα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου δήλωσε πως «δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε στο τραπέζι μόνο και μόνο για να διαπραγματευτούμε», αναφερόμενος στο Κυπριακό και υπεραμυνόμενος τα «δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στη βόρεια αλλά και νότια Κύπρο».

«Στο θέμα της εθνικής μας υπόθεσης που ονομάζεται Κύπρος θα ήθελα να σας υπογραμμίσω ότι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε στο τραπέζι μόνο και μόνο για να διαπραγματευτούμε. Η Τουρκία, διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο, έχει νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα και δυτικά και βόρεια της Κύπρου.

Η χώρα μας, προκειμένου να τα προστατεύσει, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα συνεχίσει να τα λαμβάνει. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας στη δική μας υφαλοκρηπίδα όσο και τα δικαιώματα της «τδβκ», της οποίας είμαστε εγγυήτρια χώρα.»

Όσον αφορά τις σχέσεις με την Ελλάδα, εξέφρασε ελπίδες ότι η ηγεσία Μητσοτάκη θα φέρει ευκολότερη επίλυση προβλημάτων και θετικής ατζέντας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.