H Άγκυρα δοκιμάζει για πρώτη φορά τους S-400: Έρχονται δύσκολες ημέρες για την ΠΑ

H Άγκυρα δοκιμάζει για πρώτη φορά τους S-400: Έρχονται δύσκολες ημέρες για την ΠΑ

H Άγκυρα προχωράει σήμερα στην πρώτη δοκιμή του ρωσικού αντι-αεροπορικού σύστηματος S-400 και οι δύσκολες ημέρες για την ΠΑ πλησιάζουν.

Κατά τις δοκιμές θα χρησιμοποιηθούν ως «στόχοι» τουρκικά F-16 ακριβώς γιατί σε πολεμικές συνθήκες θα επιχειρήσουν κατά ελληνικών F-16.

Όπως αναφέρει το sigmalive.gr, η νομαρχία της τουρκικής πρωτεύουσας με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποιεί στους κατοίκους ότι αεροσκάφη F-16 και άλλου τύπου μαχητικά θα εκτελέσουν σήμερα και αύριο δοκιμαστικές πτήσεις σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από τον εναέριο χώρο της Άγκυρας, καθώς, θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά το ρωσικό αντι-αεροπορικό σύστημα S-400.

Τα F-16 θα πετάξουν σε συγκεκριμένες μοίρες και θα προσεγγίσουν συστοιχίες των S-400, που βρίσκονται στη βάση Ακιντζί κοντά στην Άγκυρα, προκειμένου να δοκιμαστεί το ραντάρ και η δυνατότητα ανίχνευσης του αντι-αεροπορικού συστήματος.

Η νομαρχία της Άγκυρας προέβη στην ανακοίνωση αυτή για να μην πανικοβληθούν οι πολίτες με τις χαμηλές πτήσεις των F-16.

Όπως σημειώνει ο τουρκικός Τύπος, αν δεν είχε αποφασιστεί η αναστολή των εξοπλιστικών προγραμμάτων προς την Άγκυρα, φέτος τον Νοέμβριο η Τουρκία θα παραλάμβανε τα πρώτα αμερικανικά F-35 και το ρωσικό σύστημα S-400 θα δοκιμάζονταν πάνω στα 5ης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη.

Ελλείψει όμως F-35, η Άγκυρα δοκιμάζει το πανάκριβο νεοαποκτηθέν υπερόπλο της με τα παλαιότερου τύπου μαχητικά που διαθέτει F-16.

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να το δοκιμάσει κάπου αλλού καθώς η ΠΑ δεν προβλέπεται να αποκτήσει νέο μαχητικό τουλάχιστον μέχρι τα επόμενα 5 χρόνια, συνεπώς η Τουρκία θα έχει να αντιμετωπίσει στο Αιγαίο όπως πάντα, τα F-16.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά οι τουρκικές δοκιμές είναι και η απάντηση στις ΗΠΑ που ζήτησαν από τον Ρ.Τ.Ερντογάν να… επιστρέψει τους S-400 πίσω στην Ρωσία ή να τους καταστρέψει ή να τους «ξεφορτωθεί με κάποιο τρόπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.