ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Διορία μέχρι Μάρτιο του 2020» έδωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν στις ΗΠΑ – Το F-35 «αποφασίζει» την παραμονή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

«Διορία μέχρι Μάρτιο του 2020» έδωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν στις ΗΠΑ – Το F-35 «αποφασίζει» την παραμονή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Ο Ερντογάν δήλωσε πως Τούρκοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι θα καταβάλλουν προσπάθειες μέχρι τον Απρίλιο για τη διευθέτηση της διένεξης μεταξύ των δύο χωρών που οφείλεται στην αγορά εκ μέρους της Τουρκίας των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400.

Ερωτηθείς πώς μπορεί να βρεθεί μια λύση στη διένεξη, ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους: «Υπάρχει μια διαδικασία που θα συνεχισθεί μέχρι τον Απρίλιο. Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών μας θα πραγματοποιήσουν αυτές τις προσπάθειες. Πρέπει να δούμε πού θα φθάσουμε μ’ αυτές τις προσπάθειες».

Επί της ουσίας ο Ρ.Τ.Ερντογάν δίνει διορία μέχρι τον Απρίλιο του 2020 στους Αμερικανούς για να αποφασίσουν εάν θα του δώσουν τα F-35 ή όχι.

Tα F-35 πλέον αποτελούν τον «καταλύτη» της παραμονής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Εάν δεν του τα δώσουν τότε είναι σίγουρο ότι θα στραφεί σε άλλες λύσεις που περιλαμβάνουν το ρωσικό υπερμαχητικό 4++ γενιάς Su-35 για αρχή και μετά την μετέπειτα αγορά του νέου ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς Su-57 που κατά πολλούς θα είναι ότι καλύτερο έχει πετάξει ποτέ, τουλάχιστον μέχρι την εποχή που διανύουμε.

Άλλωστε έχει επίσημη πρόταση από την Μόσχα. Ήδη όμως έχει συμφωνήσει για την αγορά και δεύτερης παρτίδας S-400 τον επόμενο χρόνο και γνωστοποιεί την πρόθεσή του αυτή για να δείξει στις ΗΠΑ ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Αυτό βέβαια σημαίνει πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις:

Είτε θα εκδιώξουν από το ΝΑΤΟ την Τουρκία, είτε λόγω γεωστρατηγικής αδυναμίας θα συνεχίσουν να την «χαϊδεύουν» κατ’εξαίρεση με την προοπτική ότι κάποτε η Τουρκία θα πάψει να είναι ερντογανική.

Βέβαια εάν το κάνουν αυτό, το όποιο γόητρο τους έχει απομείνει, θα «σβηστεί».

Τα επιτόκια και ο πληθωρισμός στην Τουρκία οδεύουν προς τα επιθυμητά επίπεδα «παρόλες τις πιέσεις» και θα πέσουν σε μονοψήφια ποσοστά το 2020, δήλωσε ακόμα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεψε από το Κατάρ, ο Ερντογάν δήλωσε πως η μείωση των επιτοκίων και του πληθωρισμού θα είναι μόνιμη και πρόσθεσε πως μόλις τα δύο ποσοστά γίνουν μονοψήφια, η οικονομία και το νόμισμα στην Τουρκία θα είναι «πολύ διαφορετικά».

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους Τούρκους να «εγκαταλείψουν το δολάριο» και να μετατρέψουν τα ξένα νομίσματά τους σε τουρκικές λίρες.

«Αφήστε το δολάρια και τα άλλα. Ας επιστρέψουμε στο νόμισμά μας, την τουρκική λίρα. Η τουρκική λίρα δεν χάνει την αξία της πλέον. Ας δείξουμε τον πατριωτισμό μας με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Ερντογάν σε μέλη του κόμματός του ΑΚ στη Βουλή.

Ρ.ΤΕρντογάν: Θα κατασκευάσουμε το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει εγχωρίως ένα δικό της μαχητικό αεριωθούμενο ώστε να είναι έτοιμο τα επόμενα πέντε ή έξι χρόνια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέλνοντας έτσι το μήνυμά του προς τις ΗΠΑ ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η Τουρκία θα αποκτήσει το δικό της μαχητικό 5ης γενιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.