ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Άγκυρα συνεχίζει να κοροϊδεύει τους Αμερικανούς: «Οι S-400 δεν θα ενσωματωθούν στα συστήματα του ΝΑΤΟ»

Η Άγκυρα συνεχίζει να κοροϊδεύει τους Αμερικανούς: «Οι S-400 δεν θα ενσωματωθούν στα συστήματα του ΝΑΤΟ»

Όπως όλα δείχνουν οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να «καταπιούν» ακόμα και το ζήτημα των S-400 προκειμένου να μην συμβεί κάποιο «ατύχημα» και η Τουρκία βγει από το ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες για το ζήτημα που έχει προκύψει στις σχέσεις τους με την αγορά των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 από την Άγκυρα, δήλωσε την Τρίτη ανώτατος αξιωματούχος της τουρκικής Προεδρίας.

Την επόμενη εβδομάδα Τουρκία και ΗΠΑ θα έχουν συζητήσεις σχετικά με τους ρωσικούς S-400, όπως έκανε γνωστό ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας.

Σε ομιλία του στο πλαίσιο του Φόρουμ Εξωτερικής Πολιτικής στο Βερολίνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Καλίν υπογράμμισε πως το σύστημα των S-400 δεν θα αποτελούσε απειλή για το πρόγραμμα αεροσκαφών F-35 και ότι αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί από μια λεπτομερή τεχνική μελέτη.

«Θα μιλήσουμε για αυτό (σ.σ. τους S-400) κ την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, πιστεύουμε ότι αυτές οι ανησυχίες μπορούν να αντιμετωπιστούν», είπε, αναφερόμενος στη διάσκεψη κορυφής στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο. Ο Καλίν δήλωσε ακόμη ότι οι S-400 θα λειτουργούν ως αυτόνομη πλατφόρμα και δεν θα ενσωματωθούν στα συστήματα του ΝΑΤΟ.

«Πιστεύουμε ότι οι S-400 δεν θα αποτελέσουν απειλή για το πρόγραμμα των F-35. Δεν θέλουμε το πρόγραμμα F-35 να διακινδυνέψει από τίποτα », είπε, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θέλει να ξεπεράσει τις διαφορές με την Ουάσινγκτον και να επιστρέψει στο πρόγραμμα συμπαραγωγής αμερικανικών μαχητικών F-35.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόκτηση του προηγμένου ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 από την Τουρκία ώθησε την Ουάσινγκτον να απομακρύνει την Τουρκία από την συμπαραγωγή μαχητικών F-35.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.