ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Νιγηρία: Η Τουρκία εξόπλιζε και χρηματοδοτούσε τους ισλαμιστές τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ (βίντεο)

Νιγηρία: Η Τουρκία εξόπλιζε και χρηματοδοτούσε τους ισλαμιστές τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ (βίντεο)

Εκτός από τον ISIS και τους ισλαμιστές σε Συρία και Λιβύη, φαίνεται πως πλέον η Τουρκία «σπονσοράρει» την τρομοκρατία διεθνώς, ακόμα και στην Αφρική.

Το Υπουργείο Άμυνας (DHQ) της Νιγηρίας παραδέχτηκε, σύμφωνα με το Τhe Will Nigeria, ότι διερευνά μια έκθεση η οποία ισχυρίζεται ότι η Τουρκία προμηθεύει εξελιγμένα όπλα στην τρομοκρατική ομάδα της Νιγηρίας Boko Haram.

Η Αιγυπτιακή τηλεόραση, Ten.tv, την οποία επικαλέστηκε το CBN News Channel, ανέφερε πρόσφατα ότι η Τουρκία ήταν σημαντικός προμηθευτής όπλων στην Boko Haram εμπλέκοντας μάλιστα και τις Turkish Airlines που κατηγορήθηκαν επίσης στο παρελθόν μεταφορά όπλα στη Νιγηρία.

Ο εκπρόσωπος του αρχηγείου της Άμυνας Γενικός Ταξίαρχος της χώρας Onyema Nwachukwu δήλωσε πως η παροχή όπλων στην Boko Haram από την Τουρκία αποτελεί σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας, και ότι το θέμα έλαβε προσοχή σε στρατηγικό επίπεδο.

«Η ακρίβεια των αξιώσεων στο βίντεο δεν μπορεί να εξακριβωθεί αμέσως. Ωστόσο, πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα εθνικής ασφάλειας και πιστεύω ότι λαμβάνει την απαιτούμενη προσοχή σε εθνικό στρατηγικό επίπεδο», ανέφερε.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=M6oFiQ6zWhE&feature=emb_title

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube, ο βοηθός εκτελεστικός της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας, Μέχμετ Καράτας, δήλωσε στους Μουσταφά Βάρνακ, σύμβουλο του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι αισθάνθηκε ένοχος για τη μεταφορά όπλων της εθνικής σημαίας στη Νιγηρία.

«Δεν ξέρω αν αυτά (τα όπλα) θα σκοτώσουν μουσουλμάνους ή χριστιανούς. Αισθάνομαι αμαρτωλός», φέρεται δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2017 η κυβέρνηση της Νιγηρίας δήλωσε στην AFP ότι είχε κατάσχει παράνομες μεταφορές όπλων τουρκικής προέλευσης και συγκεκριμένα 440 όπλα στο λιμάνι του Λάγος πέντε μήνες μετά από παρόμοια κατάσχεση όταν οι τελωνειακοί υπάλληλοι είχαν σταματήσει φορτηγό που μεταφέρει 661 παράνομα τυφέκια δράσης μετά την εκκαθάρισή τους στο λιμάνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η σημερινή διαρροή επιβεβαιώνει χωρίς αμφιβολία ότι ο Ερντογάν, το κράτος του, η κυβέρνησή του και το κόμμα του μεταφέρουν όπλα από την Τουρκία – αυτό είναι ένα σοκ – στη Νιγηρία. Και σε ποιον; – στην οργάνωση Boko Haram », ανέφερε η παρουσιάστρια του Τen Tv.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.