ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισμαήλ Ντεμίρ: «Μελετούμε τα στοιχεία του Su-35 για να διαπιστώσουμε εάν μας κάνει για νέο μαχητικό»

Ισμαήλ Ντεμίρ: «Μελετούμε τα στοιχεία του Su-35 για να διαπιστώσουμε εάν μας κάνει για νέο μαχητικό»

Με προσοχή εξετάζει η Άγκυρα το ενδεχόμενο αγοράς των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας.

Η Τουρκία μελετά προσεκτικά τα χαρακτηριστικά των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35, αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για προμήθειά τους, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας, Ισμαήλ Ντεμίρ.

«Μελετάμε την πρόταση της Ρωσίας για τα Su-35. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις.

Φυσικά, η Τουρκία προμηθεύεται τεχνολογίες και όπλα που ανταποκρίνονται στα συμφέροντά της, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι θα αγοράσουμε τα Su-35.

Σκληρή δουλειά και ανάλυση βρίσκονται ακόμα μπροστά», δήλωσε ο Ντεμίρ, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προς το παρόν, η Τουρκία εξακολουθεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα για την παραγωγή του νεότερου μαχητικού αεροσκάφους των Ηνωμένων Πολιτειών, του F-35.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, η Τουρκία θα απομακρυνθεί πλήρως από το F-35 μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2020.

«Η αποχώρηση της Τουρκίας από το πρόγραμμα δεν ενδιαφέρει άλλους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Συνεχίζουμε να συζητάμε τις εξελίξεις αυτής της κατάστασης. Δεν μπορώ να πω τίποτα για τη στάση της αμερικανικής πλευράς, αλλά είμαστε έτοιμοι για θετικό διάλογο». πρόσθεσε.

Τον Νοέμβριο, το μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και Εξωτερικών Πολιτικών της Τουρκίας Νουρίν Ατεσόγλου Γκούνεϊ δήλωσε στο Sputnik ότι η Τουρκία θα αγόραζε ρωσικά Su-35 αν η Άγκυρα αποφάσιζε ότι το αεροσκάφος αυτό ήταν η καλύτερη επιλογή παρά τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας αγοράς στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.