ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Ε.Ιμάμογλου προηγείται του Ρ.Τ.Ερντογάν σε νέα δημοσκόπηση

Ο Ε.Ιμάμογλου προηγείται του Ρ.Τ.Ερντογάν σε νέα δημοσκόπηση

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου φαίνεται πως απειλεί σοβαρά την προεδρία του Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση προηγείται στην κούρσα για την τουρκική προεδρία, αν γίνονταν τώρα εκλογές (βέβαια οι τουρκικές εκλογές θα γίνουν το 2023)!

«Ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο εάν διεξάγονταν εκλογές σήμερα στην Τουρκία;».

Οι επόμενες εκλογές στη γείτονα μπορεί θεωρητικώς να απέχουν ακόμη πολύ (καθώς κανονικά είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν το 2023) αλλά το ερώτημα είναι πάντοτε επίκαιρο. Όσο για την απάντηση σε αυτό, εκείνη πλέον επιφυλάσσει… εκπλήξεις.

Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της εταιρείας «Piar Research», σφυγμομέτρηση που πραγματοποιήθηκε μέσα στον μήνα Νοέμβριο σε δείγμα 2.416 ανθρώπων σε 26 διαφορετικές πόλεις της Τουρκίας, ο προερχόμενος από τον αντιπολιτευόμενο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου εμφανίζεται πια να προηγείται του Ερντογάν, με ποσοστό 44,5% έναντι 39,7%.

Κατά τα λοιπά, σε επίπεδο κομμάτων, το κυβερνών ερντογανικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) εμφανίζεται να προηγείται με 31,9%, ποσοστό ωστόσο απογοητευτικό για τα δεδομένα της συγκεκριμένης παράταξης η οποία κυβερνά αδιαλείπτως την Τουρκία από το 2002 και έπειτα.

Το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 24,7%.

Πιο πίσω, με 10,6%, το κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μια παράταξη η οποίας όμως πλέον στηρίζει επί της ουσίας τον Ερντογάν (γεγονός το οποίο εξηγεί και τη στροφή του Ερντογάν προς περισσότερο εθνικιστικές κατευθύνσεις ειδικά τα τελευταία χρόνια). Στην τέταρτη θέση το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) με 10,2%, και ακόμη πιο πίσω το αντιπολιτευόμενο μεν πλην όμως επίσης εθνικιστικό İYİ Parti / Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ με 9%.

Αναφορικά τώρα με τις επερχόμενες νέες πολιτικές δυνάμεις, τις προερχόμενες από πρώην υπουργούς του AKP, η παράταξη του Αλί Μπαμπατζάν εμφανίζεται να συγκεντρώνει 7,7%, ενώ αντιθέτως η παράταξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου δείχνει να περιορίζεται στο 3,4%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας, αυτό για το 34,2% των Τούρκων ψηφοφόρων παραμένει η κακή κατάσταση της οικονομίας, μια κακή κατάσταση που σύμφωνα με το 60% των ερωτηθέντων δεν αναμένεται να βελτιωθεί στο κοντινό μέλλον. Να σημειωθεί ότι υπάρχει και ένα 11% που θεωρεί ότι το κυριότερο πρόβλημα σήμερα της χώρας είναι η εξωτερική πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν στο μέτωπο της Συρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.