Γενί Σαφάκ: «Το ΝΑΤΟ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Τουρκίας»

Γενί Σαφάκ: «Το ΝΑΤΟ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Τουρκίας»

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak με άρθρο του Διευθυντή της Ιμπραήμ Καραγκιούλ ρωτά και δίνει μόνη της την απάντηση για το αν το ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα.

«Όχι», αναφέρει η εφημερίδα «το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν εξυπηρετεί σήμερα τα τουρκικά συμφέροντα αλλά αποτελεί και κύρια απειλή, αφού κατά την άποψη που εκφράζεται η Συμμαχία προσπαθεί να εμποδίσει την Τουρκία από το να «διεκδικήσει τα δικαιώματά της, να κατακτήσει τον ζωτικό της χώρο, (σ.σ. δηλαδή την Ελλάδα) να απολαύσει τον πλούτο της (σ.σ. δηλαδή τα ελληνικά και κυπριακά κοιτάσματα) και να εδραιώσει την ισχύ που της αξίζει.»

Ο Καραγκιούλ, κάνει μια ιστορική αναδρομή υποστηρίζοντας ότι το ΝΑΤΟ, που ταυτίζει με τη Δύση χρησιμοποίησε διαχρονικά την Τουρκία απλώς ως «μισθοφόρο» κρατώντας την δεμένη στο άρμα του για να προστατεύσει και να εξυπηρετεί τα συμφέροντά των Δυτικών χωρών-μελών του και ενάντια στα δικά της.

Υιοθετεί κατά το δοκούν τις θέσεις Εμανουέλ Μακρόν για «κλινικά νεκρό ΝΑΤΟ» και τις απειλές Τραμπ για ραγδαία περικοπή της αμερικανικής συμμετοχής στη Συμμαχία για να ισχυριστεί ότι το καταρρέον ΝΑΤΟ απεργάζεται νέες απειλές και δεσμά για την Τουρκία.

Κατηγορεί άμεσα τη Συμμαχία για συνεργασία με τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους αυτές που αφορούν τους Κούρδους αλλά το ISIS ως διαρκή συνωμοσία για την επιδιώξεις της κατά της Τουρκίας.

Τέλος σε ότι αφορά τις νέες απειλές που ο Καραγκιούλ θεωρεί ότι προβάλει το ΝΑΤΟ περιμετρικά της Τουρκίας, περιλαμβάνονται οι αμερικανικές βάσεις που ενισχύονται στα Βαλκάνια και ειδικότερα στο Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα βέβαια ας μην αναθαρρήσουν κάποιοι στην Ελλάδα, σκεπτόμενοι ότι ίσως τη γλυτώσουμε, αφού η Τουρκία θα επικεντρώσει την προσοχή της στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα παραμένει η νο1 περιοχή προς εξάπλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.