Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της συμφωνίας της με τη Λιβύη» – Ώρα να μιλήσουν τα όπλα

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της συμφωνίας της με τη Λιβύη» – Ώρα να μιλήσουν τα όπλα

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία μέρα μετά την συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε αμετανόητος και αμετακίνητος σχετικά με την Συμφωνία με την Λιβύη.

Έτσι κατ’ αυτό τον τρόπο η Άγκυρα δεν αφήνει κανένα περιθώριο μη αντίδρασης στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, ο Ερντογάν, είπε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της συμφωνίας της με τη Λιβύη για τη θαλάσσια δικαιοδοσία στην ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο είπε πως αφού σταθεροποιηθεί η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης “θα γίνει αυτό το βήμα”.

Στις δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία δεν είναι κράτος νομαδικής φυλής, έχουμε μια παράδοση που φτάνει από τους Οθωμανούς. «Τι είναι το θαλάσσιο δίκαιο, από που βγαίνει το διεθνές δίκαιο. Όλα αυτά τα ξέρει αυτό το έθνος. Δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών έχει πολύ καλή μνήμη σε αυτό. Επομένως εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Αυτά που έγιναν οπωσδήποτε είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτή τη στιγμή φτάνει η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης να πατήσει στα πόδια της, και αφού σταθεροποιηθεί θα πραγματοποιηθεί και αυτό το βήμα», είπε.

Είπε ακόμα ότι η συμφωνία αυτή ενοχλεί την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε ακόμα ότι η χώρα του έχει δικαιώματα στην περιοχή. Κάνουμε χρήση του δικαιώματός μας να είμαστε μια από τις εγγυήτριες χώρες είπε για την Κύπρο και πρόσθεσε: «Έχουμε τους συντρόφους μας εκεί, και είμαστε στο πλευρό της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έτσι θα εργαστούμε στο τέλος για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά τους. Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.