Ρ.Τ.Ερντογάν: «Στείλαμε τη συμφωνία με την Τρίπολη στον ΟΗΕ» – Κι επίσημα τουρκική ΑΟΖ

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Στείλαμε τη συμφωνία με την Τρίπολη στον ΟΗΕ» – Κι επίσημα τουρκική ΑΟΖ

Μετά από αυτή την εξέλιξη η νομική προετοιμασία για την υφαρπαγή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την Άγκυρα ολοκληρώθηκε.

Πλέον η Τουρκία έχει το νομικό έρεισμα να διεξάγει έρευνες στην νέο-ανακηρυχθείσα ΑΟΖ της αλλά φυσικά και σε αυτήν της Λιβύης «γκριζάροντας» έτσι την Κρήτη.

Απτόητος συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις ενέργειες για την επιβολή και εφαρμογή της συμφωνίας με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στην ανατολική Μεσόγειο.

Αφού νωρίτερα έγινε γνωστό πως το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των δυο χωρών έγινε νόμος του κράτους, ο Τούρκος πρόεδρος, στη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση του κόμματός του, τόνισε πως έχει ενημερωθεί, σχετικά, και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

«Υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβή και τη στείλαμε στα Ηνωμένα Έθνη. Το παιχνίδι που είχε εγκαθιδρυθεί στη Μεσόγειο, χάλασε με αυτή τη συμφωνία. Βλέπουμε την πλευρά των ελληνοκυπριών να έρχεται κοντά κατά καιρούς με το Ισραήλ. Επίσης, η Ελλάδα έκανε μια σκανδαλώδη κίνηση με την απέλαση του Λίβυου πρέσβη. Συγνώμη, αλλά τι κερδίζει με αυτό; Πρόκειται για σκάνδαλα. Θα διατηρήσουμε την ίδια αποφασιστική στάση στο θέμα της Λιβύης» ανέφερε σχετικά ο Ερντογάν.

Και συνέχισε: «Με τη συμφωνία αυτή, χτίζεται μια ενδιαφέρουσα γραμμή ανάμεσα σε Λιβύη και Τουρκία. Σε αυτή την περιφέρεια, που εμείς αποκαλούμε αποκλειστική οικονομική ζώνη, έχουμε δικαιώματα σαν εγγυήτριες χώρες από το παρελθόν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/yenisafak/status/1203287172427735041

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.