Πρόκληση από Τρίπολη: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στην συμφωνία με την Τουρκία – Θα την τηρήσουμε μέχρι τέλους»!

Πρόκληση από Τρίπολη: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στην συμφωνία με την Τουρκία – Θα την τηρήσουμε μέχρι τέλους»!

Ήταν η σειρά του κυβερνητικού φιλότουρκου μορφώματος της Τρίπολης να προκαλέσει αυτή τη φορά και αυτό παρά την προειδοποίηση από την Αθήνα με την απέλαση του εδώ πρεσβευτή της.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού μορφώματος, η Τρίπολη είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην συνθήκη που υπέγραψε με την Τουρκία, αναφορικά με τα όρια της «ΑΟΖ», λέγοντας πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

https://twitter.com/eha_news/status/1203387195622612992


Την ίδια ώρα όπως αναφέρεται η Τουρκία κατεβάζει νέα φορτία με όπλα για τους ισλαμιστές φιλότουρκους αντάρτες στα λιμάνια της Μισράτα και της Τρίπολης.


Στο μεταξύ για πρώτη φορά ο υπουργός Εξωτερικών του GNΑ Mohamed Taha Siala άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να «πέσει» η Τρίπολη στις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Σε ερώτηση για το αν η έδρα του φιλότουρκου GNA υπήρχε ή υπάρχει περίπτωση να πέσει στις δυνάμεις του Χαφτάρ είπε τα εξής αόριστα και λίγο έως πολύ ασυνάρτητα, αλλά του ξέφυγε το ενδεχόμενο πτώσης της Τρίπολης.

«Μέχρι ενός σημείου ναι.

Υπάρχουν ένοπλοι που πιστεύουν πως υπάρχει περίπτωση για τον Χαφτάρ να πάρει την Τρίπολη. Πιστεύουν ότι προστατεύουν πολίτες».

https://twitter.com/MaryFitzger/status/1203372591769100289


Το Ισραήλ εκπαιδεύει τις ειδικές δυνάμεις του Χαφτάρ!

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο αραβικής εφημερίδας, το Ισραήλ έχει αποστείλει στις περιοχές του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, ειδικούς συμβούλους οι οποίοι εκπαιδεύουν τις ειδικές δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

Έτσι, και σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ισραήλ απαντά με δυναμικό τρόπο στην τουρκική παρουσία στη Λιβύη. Η Ελλάδα, παντελώς απούσα περιορίζεται σε ανέξοδες ανακοινώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/HA_REPORTER/status/1203271288158068736

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.