ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άγκυρα: «Αν δεν μας δώσουν τα F-35 τότε θα προχωρήσουμε στα Su-35»

Άγκυρα: «Αν δεν μας δώσουν τα F-35 τότε θα προχωρήσουμε στα Su-35»

Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για την αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών από την Τουρκία, καθώς η Άγκυρα εξακολουθεί να αναμένει πως θα προμηθευτεί τα αμερικανικά αεροσκάφη F-35, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Όπως πρόσθεσε, η Άγκυρα έχει εξηγήσει πολλές φορές πώς έχει η κατάσταση στους Αμερικανούς εταίρους της, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να παραδέχεται ότι αυτό είναι το σωστό.

«Η Τουρκία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και θα κάνει ό, τι κρίνει κατάλληλο. Εάν οι ΗΠΑ αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την προμήθεια των F-35, μπορούμε να βρούμε άλλους προμηθευτές. Πολλά αεροπλάνα κατασκευάζονται στον κόσμο και η εύρεση μιας εναλλακτικής επιλογής δεν είναι πρόβλημα» είπε. «Αλλά θέλουμε να συνεργαστούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή είναι ο εταίρος μας» συμπλήρωσε, μιλώντας στο δίκτυο NTV.

Την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι ανέφερε ότι η Τουρκία σκοπεύει να ξεπεράσει με διπλωματικά μέσα τις διαφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400. Είπε επίσης ότι η Τουρκία προμηθεύτηκε τους S-400 για την ασφάλειά της και πρόσθεσε πως αυτό είναι κυριαρχικό της δικαίωμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει τον Νοέμβριο – μετά από συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον – ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να αγοράσει αμερικανικούς πυραύλους Patriot, ωστόσο θεωρεί ότι το αίτημα των ΗΠΑ να απαλλαγεί από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 της Ρωσίας παραβιάζουν την κυριαρχία της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.