ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τουρκική «πειρατεία» λόγω Γιαβούζ: Παράνομη νηοψία από τουρκικά πολεμικά πλοία σε ελληνόκτητο πλοίο

Τουρκική «πειρατεία» λόγω Γιαβούζ: Παράνομη νηοψία  από τουρκικά πολεμικά πλοία σε ελληνόκτητο πλοίο

Σε μια νέα άκρως προκλητική ενέργεια προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό Ναυτικό το οποίο προχώρησε σε παράνομη νηοψία στο ελληνόκτητο πλοίο Ocean Link (υπό Παναμαϊκή σημαία) που έπλεε στα 80 ναυτικά μίλια νοτίως της Λεμεσού.

Μόλις 80 ν.μ. από τη Λεμεσό, το τουρκικό Ναυτικό πραγματοποίησε παράνομη νηοψία σε ωκεανογραφικό σκάφος υπό παναμαϊκή σημαία.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι λίγο μετά το μεσημέρι ανέβηκαν στο σκάφος «Ocean Link», προκειμένου να ζητήσουν τα χαρτιά του πληρώματος.

Επίσης, οι Τούρκοι φαίνεται να έλεγξαν τις εθνικότητες των μελών του πληρώματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο καπετάνιος είναι Έλληνας και το σκάφος είναι εφοδιασμένο με υψηλής τεχνολογίας ωκεανογραφική μηχανήματα. Προορισμός του πλοίου είναι η Χάιφα και πλέει σχετικά κοντά στο «Γιαβούζ» και φυσικά για αυτό αποτέλεσε στόχο.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει από το Λαύριο και είχε προορισμό τη Χάιφα, έπλεε κοντά στο γεωτρύπανο «Γιαβούζ».

Τουρκικά πολεμικά σκάφη προσέγγισαν το πλοίο και ζήτησαν από το πλήρώμά του στοιχεία.

Η όλη ενέργεια συνιστά φυσικά μια ευθεία πρόκληση-προειδοποίηση της Τουρκίας, αναφορικά με τις απειλές που έχει απευθύνει ότι θα απαντήσει με στρατιωτικά μέσα σε οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης των τουρκικών γεωτρήσεων, όχι μόνο των τωρινών αλλά και των μελλοντικών, για παράδειγμα κοντά στην Κρήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επομένως μόνο τυχαία δεν ήταν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.