ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παίρνει κι άλλους S-400 η Άγκυρα: Τον Απρίλιο η νέα συμφωνία με τη Ρωσία

Παίρνει κι άλλους S-400 η Άγκυρα: Τον Απρίλιο η νέα συμφωνία με τη Ρωσία

Η Τουρκία θέλει να «κλειδώσει» τον εναέριο χώρο της αλλά και αυτών των γειτονικών κρατών (βλ.Αιγαίο) και γι’ αυτό θα αγοράσει και νέες συστοιχίες S-400.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) της Τουρκίας Ισμαήλ Nτεμίρ αναφερόμενος στην δεύτερη αγορά αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία είπε πως πιθανότατα η συμφωνία θα γίνει πριν από τον Απρίλιο.

Η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει S-400 είχε γίνει αιτία ώστε οι ΗΠΑ να αποβάλουν την Τουρκία από το σχέδιο για το μαχητικό αεροσκάφος F-35 που δεν πιάνεται στο ραντάρ. Οι ΗΠΑ που θεωρούν τους S-400 ως απειλή για τα F-35 ζητάνε από την Τουρκία να αγοράσει αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα από δυτικές χώρες.

Eνώ η Τουρκία υποστηρίζει πως στράφηκε στους S-400 καθώς οι ΗΠΑ δεν της πουλούσαν τους αντιαεροπορικούς πυραύλους Πάτριοτ.Η Τουρκία λόγω των πυραύλων που αγόρασε από τη Ρωσία ενδεχομένως θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Μετά από την ολοκλήρωση των δοκίμων των πρώτων S-400 που παραδόθηκαν στην Τουρκία, οι πύραυλοι αυτοί θα είναι έτοιμοι προς χρήση τον Απρίλιο.

Ο επικεφαλής της SSB δήλωσε πως ,”Θα έρθει και δεύτερο σύστημα αλλά συνεχίζονται οι συζητήσεις για θέματα όπως οι παράπλευροι όροι και η μεταφορά τεχνολογίας. Έχουμε φτάσει σε ένα κοινό σημείο… Μπορούμε να περιμένουμε πριν από τον Απρίλιο. Πολύ σύντομα θα γίνει”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντεμίρ ανέφερε πως περιμένει στήριξη από τη Ρωσία στο αντιαεροπορικό σύστημα που αναπτύσσει μόνη της η Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.