Αερογέφυρα έχει στήσει η Τουρκία μέσω Ελλάδας για Λιβύη: Μεταφέρουν συνεχώς όπλα και πυρομαχικά

Αερογέφυρα έχει στήσει η Τουρκία μέσω Ελλάδας για Λιβύη: Μεταφέρουν συνεχώς όπλα και πυρομαχικά

Συνεχείς είναι οι πτήσεις μεταφορικών αεροσκαφών cargo από την Τουρκία στην Λιβύη, τα οποία μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Τα αεροσκάφη ανήκουν σε πολιτικές εταιρείες μεταφορά εμπορευμάτων και πετούν μέσω του Εθνικού Εναερίου Χώρου για να προσγειωθούν στην Μισράτα, την οποία ελέγχει ο GNA.

Η εταιρεία που αναλαμβάνει τις μεταφορές των όπλων είναι η Αerotranscargo.

Πρόκειται για μια εταιρεία τσάρτερ μεταφοράς εμπορευμάτων αμφιβόλου ασφάλειας και προέλευσης η οποία διασχίζει τον ελληνικό εναέριο χώρο δύο φορές την εβδομάδα, εκτελώντας το δρομολόγιο Άγκυρα-Κωνσταντινούπολη-Μισράτα.

Η εταιρεία φαίνεται να έχει έχει σχέσεις με το Αζερμπαιτζάν (σύμμαχος της Τουρκίας) και για να επιλέξουν την AeroTransCargo, οι Τούρκοι σημαίνει πρόκειται για απόλυτα ελεγχόμενο αερομεταφορέα.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2018 ένα από τα αεροσκάφη της Boeing 747-412 (BCF) ER-JAI ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Φρανκφούρτη-Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν το πλήρωμα αντιλήφθηκε στα 21.000 πόδια περίεργες ταλαντώσεις.

Το αεροσκάφος σταμάτησε την άνοδό του και επέστρεψε στη Φρανκφούρτη, όπου διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της απογείωσης είχε ξεκολλήσει ολόκληρο το κάλυμμα του Νο1 κινητήρα (αριστερός), χωρίς το πλήρωμα να έχει αντιληφθεί το παραμικρό!


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.