ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ομέρ Τσελίκ: «Οι Έλληνες θέλουν να μην μπορούμε να ρίξουμε ούτε παραγάδι στις ακτές μας»

Ομέρ Τσελίκ: «Οι Έλληνες θέλουν να μην μπορούμε να ρίξουμε ούτε παραγάδι στις ακτές μας»

Κριτική στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, άσκησε απόψε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, για το ταξίδι του στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι ο Νίκος Δένδιας πήγε στη Λιβύη για να συναντήσει το Χαφτάρ, ο οποίος δεν είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της χώρας για να πάει κόντρα στην Τουρκία.

«Γιατί πηγαίνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ μας και συναντιέται με τον Χαφτάρ;

Ο Χαφτάρ δεν είναι επίσημος συνομιλητής, τα ΗΕ δεν τον δέχονται. Γ

ιατί ο υπουργός Εξωτερικών μίας χώρας πηγαίνει να συναντήσει μόνο εκείνον; Γιατί όσοι θέλουν να ασκήσουν πολιτική ενάντια στην Τουρκία, πηγαίνουν να λάβουν υποστήριξη από εκείνον (Χαφτάρ).

Γι’ αυτό συναντώνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, επικρίνοντας όσους ζητούν από την Τουρκία να μη μιλάει και να απέχει από την ανατ. Μεσόγειο.

«Κι εσείς μετά ζητάτε την ώρα που η Ελλάδα και όλοι οι άλλοι προσπαθούν να στραφούν εναντίον μας στη Μεσόγειο και στη Λιβύη, η Τουρκία να μείνει σιωπηλή και να παραιτηθεί των εθνικών της συμφερόντων», ανέφερε ενώ υπενθύμισε τη φράση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «με τη συμφωνία με τη Λιβύη σκίσαμε τη συνθήκη των Σεβρών στη Μεσόγειο».

Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ότι «βάζοντας ένα σωρό όρια π.χ. την κυριαρχία των νησιών, την υφαλοκρηπίδα, τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας, όπως είπε και ο πρόεδρός μας, θέλουν να μας φέρουν σε μία κατάσταση ώστε να μην μπορεί η Τουρκία ούτε παραγάδι να ανοίξει πουθενά», ενώ έφερε πάλι ως παράδειγμα το Καστελόριζο για το οποίο η Ελλάδα διεκδικεί υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ 4 χιλιάδες φορές πάνω από την επιφάνεια του νησιού.

Σημαντικό το μνημόνιο με Λιβύη

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας χαρακτήρισε «σημαντικό» το μνημόνιο με τη Λιβύη που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη, καθώς «γκρέμισε» – όπως είπε- τον τοίχο που είχαν υψώσει απέναντι στην Τουρκία το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Ελλάδα.

«Η Τουρκία αυτόν τον τοίχο, που ύψωσαν απέναντί της το μνημόνιο του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Ελλάδας και που μοιάζει με τη συνθήκη των Σεβρών, τον γκρέμισε με αυτή τη συμφωνία με τη Λιβύη», διατράνωσε ο Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθεί να κάνει την Τουρκία να παραιτηθεί των συμφερόντων της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε κι αυτός με τη σειρά του τη νομιμότητα του μνημονίου με τη Λιβύη, λέγοντας ότι συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία είναι το μέρος εκείνο που αναγνωρίζει νόμιμα ο ΟΗΕ. «Λέγοντας ότι η Τουρκία υπέγραψε τη συμφωνία με τη λάθος πλευρά σημαίνει πλήρης άγνοια. Η Τουρκία για άλλη μια φορά έχει δώσει την απάντησή της μέσω της διπλωματίας και του δικαίου», δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.