ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Οριστική (;) άρνηση της Τυνησίας στην Τουρκία για συμμαχία – Πλήγμα στον σχεδιασμό της Άγκυρας

Οριστική (;) άρνηση της Τυνησίας στην Τουρκία για συμμαχία – Πλήγμα στον σχεδιασμό της Άγκυρας

Όπως όλα δείχνουν το όνειρο του Ρ.Τ.Ερντογάν για την δημιουργία βάσεων στην Τυνησία λαμβάνει οριστικό τέλος, καθώς με ξεκάθαρη δήλωση της τυνησιακής προεδρίας αυτό το ενδεχόμενο «δεν θα γίνει ποτέ».

Η Προεδρία στην Τυνησία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως «η στάση του κράτους της Τυνησίας, είναι ουδέτερη στη Λιβυκή κρίση. Η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον».

Η Άγκυρα επιδίωκε να εξασφαλίσει μία θαλάσσια πρόσβαση στη Λιβύη μέσω… Τυνησίας, ώστε να μπορεί να επεμβαίνει ανά πάσα στιγμή υπέρ της κυβέρνησης Σάραζ.

Εν ολίγοις το λιβυκό καθεστώς ήθελε να αποκτήσει το ίδιο στρατηγικό πλεονέκτημα του Χαλίφα Χάφταρ που χρησιμοποιεί την επικράτεια της Αιγύπτου.

Το καθεστώς της Τρίπολης έλπιζε να έχει το ίδιο στρατηγικό βάθος εάν η Τυνησία τηρούσε την ανάλογη φιλική στάση.

Αν η Τυνησία συναινούσε θα μπορούσαν να βγάλουν σχέδια πτήσης τα τουρκικά αεροσκάφη για την Τυνησία και δε θα μπορούσαμε να τα αρνηθούμε τότε γιατί δεν θα υπήρχε η δικαιολογία του εμπάργκο του ΟΗΕ και όλα τα τουρκικά αεροσκάφη θα πηγαίνανε στην Τυνησία και από εκεί στην Λιβύη.

Αν αυτό αποτυπώνει την πραγματικότητα και δεν υπάρξει χρήση των τυνησιακών αεροδρομίων από την Τουρκία τότε πρόκειται για την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια της Τουρκίας στην υπόθεση αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/eha_news/status/1210261440424239104

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.